ANDRIJA RADMAN: DPS SE NEĆE MIJEŠATI U INTERNE STVARI IZBORA, POŠTUJEMO KOALICIONI...

ANDRIJA RADMAN: DPS SE NEĆE MIJEŠATI U INTERNE STVARI IZBORA, POŠTUJEMO KOALICIONI SPORAZUM

97
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Inicijativa za smjenu predsjednika opštine Herceg Novi, Nikole Gojkovića i potpredsjednice dr Tamare Vujović još nije stigla i nije u skupštinskoj proceduri – potvrdio je za Radio Jadran, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Andrija Radman.

Međutim, dodao je da je šef kluba odbornika Izbora, Mladen Ivanović, podnio zahtjev klubu odbornika DPS-a da podrže inicijativu za smjenu Gojkovića i Vujovićke.
– Sve što se trenutno dešava u Izboru DPS tretira kao internu stvar i žao mi je ukoliko dolazi do eskalacije u neslaganjima. DPS se neće miješati u te stvari i u potpunosti poštujemo koalicioni sporazum u svim segmentima. Ispunjavamo svoje profesionalne obaveze tako da organi lokalne uprave funkcionišu. Ukoliko dođe do toga da se inicijativa za njihovu smjenu nađe na dnevnom redu Skupštine, prethodno organi partije, koji su jedino mjerodavni, moraju donijeti odluku kako ćemo se odnositi prema njoj – kazao je Radman.
S obzirom da se posljednjih dana mogu čuti spekulacije o tome da će Izbor, zbog pohvalnih ocjena na njegov dosadašnji rad, upravo njega predložiti za predsjednika Opštine, Radman takvu mogućnost odbija:
– Ja sam funkcioner DPS-a i jedini ko me može delegirati, to je DPS po jasnoj proceduri, koja prolazi najveće organe partije, počev od predsjednika Mila Đukanovića, predsjedništva, izvršnog i opštinskog odbora. Bilo ko drugi da me delegira, to ne bih prihvatio ni u kom slučaju, a svako pominjanje mog imena u tom kontekstu smatram nedobronamjernim i provokacijom – kategoričan je Radman.
Ko će biti kandidat DPS-a ukoliko bi došlo do promjene na čelu grada i ukoliko bi kandidat bio iz DPS to će odlučiti predsjedništvo i organi partije – dodao je on.
Inicijativu za smjenu predsjednika Gojkovića i potpredsjednice Vujović treba da podnese jedna trećina odbornika, a nepovjerenje mora izglasati nadpolovična većina, odnosno inicijativu podnosi 12 odbornika, a nepovjerenje treba da izglasa 18 odbornika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code