ANDRIJA RADMAN: OD DANAS POČINJEMO DA RADIMO KAKO BI HERCEG NOVI KRENUO...

ANDRIJA RADMAN: OD DANAS POČINJEMO DA RADIMO KAKO BI HERCEG NOVI KRENUO NAPRIJED

0
Podijeli

Kandidati za predsjednika Skupštine i Opštine Herceg Novi, Andrija Radman i Nikola Nikša Gojković sastaju se već danas kako bi u dobrom maniru pregovora između DPS-a i Udruženja građana Izbor, nastavili istim tempom radi što bržeg uspostavljanja funkcionalne lokalne samuprave.

– Odmah ćemo definisati prioritete i od danas počinjemo sa svim aktivnostima oko svega što nas čeka, a čeka nas puno posla – kazao je za Radio Jadran, Andrija Radman.
On je izrazio zadovoljstvo što su DPS i građanska lista Izbor dali puni doprinos da zajednički dođu do najboljeg načina za funkcionisanje nove lokalne samouprave. Herceg Novi je, kaže Radman, dobio priliku da krene naprijed i da bude zaustavljeno dugogodišnje stagniranje koje grad ne zaslužuje.
Ovo je takođe za njega, kako je rekao, lična i politička satisfakcija što su u DPS-u uspjeli da dođu u situaciju da preuzmu odgovornost kao partija i da pokrenu ono što do sada nije funkcionisalo.
– Vraćam se u svoj grad da sa gospodinom Gojkovićem, napravimo ono što je nabolje za Herceg Novi i da krenemo naprijed. Znam da se očekuje puno, mislim da DPS ima sav mogući kapacitet i krediblitet da to uradi, takođe mislim da Izbor, iako nov na političkoj sceni, ima jasnu viziju i volju da zajedno uradimo ono što smo obećali građanima na izborima 14. decembra.
Radman se osvrnuo na tok pregovora, koji po njemu pokazuje da neće biti problema u budućoj koalicionoj vlasti u Novom i dogovora oko određivanja prioriteta i načina realizacije.
– Hitni prioritet je postavljanje lokalne samuprave u funkcionalno stanje, jako brzo za 30 dana. Nije relano da možemo sve odmah, ali možemo postaviti temelje budućih poteza, koji će dati vidljive rezultate.
Radman tvrdi da neće biti lako, a na pitanje da li ima „treme” zbog velikih očekivanja građana, on kaže da iza njega i njegovih kolega stoji DPS, partija koja je uvijek znala da na najbolji način i kroz najbolji model i da najbolji rezultat:
– Personalno, postoji malo opreza, da ne napravimo neki kiks, baš zato što su sve oči uprte u nas, ali cjeneći da smo mi tu samo predstavnici jedne velike partije, koja je posljednjih 20-ak godina pokazala da je kredibilna da uradi najbolje, ne sumnjam da ćemo i u Herceg Novom to uspjeti, iako priznajem da je ovo izazov – ocjenio je Radman.
– Kada iza vas stoji partija kao što je DPS, a iza gospodina Gojkovića ljudi iz Izbora, mislim da možemo raditi najbolje, kako se od nas i očekuje.
Podsjećamo da su sinoć koalicioni partneri načelno dogovorili da nastavak konstitutivne sjednice Skupštine bude u četvrtak, gdje će biti izabran predsjednik Skupštine i Odbor za izbor i imenovanja. Odmah nakon toga biće sazvana i sjednica na kojoj će biti izabran predsjednik opštine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code