Andrija Radman: Odluka poništena iz formalnih razloga, Skupština će otkloniti nepravilnosti

Andrija Radman: Odluka poništena iz formalnih razloga, Skupština će otkloniti nepravilnosti

3276
29
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_licnosti_andrija_radman_2Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Andrija Radman, kratko je prokomentarisao Odluku Upravnog suda po tužbi Građanskog saveza:

– Skupština opštine Herceg Novi primila je danas Odluku Upravnog suda, kojom se poništava Odluka o izboru predsjednice Opštine. Cijeneći da je osporena Odluka poništena iz formalnih razloga, Skupština će u ponovljenom postupku otkloniti nepravilnosti, koje je Upravni sud utvrdio.

Picerija i restoran

29 Komentari

 1. Ponavlja se 2000-ta, kaolicija se raspala jos davno samo sto nece da predaju vlast. Raspisite nove izbore pa da IZBOR ode u zaborav. Vise je stete ucinio ovom gradu, nego sto je sa svojim idejama pomogao. “Od nicega se ne pravi pita”. Vrati se Dusko sa svojim biznisom u Rusiju, Spaniju i Italiju, a nas- tvoj rodni grad ostavi na miru.
  0  0
 2. Neka se ne seta gdjica Natasa u nase ime i na nas racun po inostranstvu, nakon primljene presude.Jer bi to bila zloupotreba ,a i blamaza.
  Takodje,postavlja se pitanje kako predsjednik Skupstine,umjesto da postupi po presudi, izvini se narodu ,uzima sebi da tumaci odluke Suda.I pijani gradjanin moze svasta da trazi,ali se takvome pravo mora razjasniti,a ne mu popustiti.
  0  0
 3. http://sudovi.me/odluka_prikaz.php?id=158621 ODLUKA
  Sve info imate na navedenom portalu pa sami svojim umom zakljucite.
  Andrija ce se zaliti Vrhovnom sudu ako prihvate jer je to rjetkost a mislim da nece jer je Upravni sud drugostepeni nakon njegovog pravnog “bisera” sa prvostepenom i onog Ivanovica mini advokata koji je pravno upakovao ovaj pravni biser.
  Acimovicka ne moze biti predsjednik Opstine, a sustina je u tom da Niksa i GS tj “udruga izblamiranih nekadasnjih Izborasa od strane 5 Izborasa” jedva ceka da zatrese na vecem podijumu tj da trijumfuju cak i na Evropskom Sudu pravde pa je vec na francuskom i engleskom jeziku sastavljeno mnogo tuzbi u slucaju odbacivanja na nasim Sudovima. A to Drzavi nasoj nikako ne odgovara.
  0  0
 4. Radi stvaranja sopstvene slike, svi gradjani H-Novog na portalu sudovi.me mogu procitati presudu Upravnog suda CG. Nakon toga, na sajtu Opstine, dobro bi bilo da procitaju i cl. 57 st. 3 Statuta Opstine H-Novi (na koji upucuje Sud). Sa svim tim u vezi, ne bi bilo lose pogledati ni cl. 57 ZUS-a CG. U konacnom, na sajtu Opstine, u odeljku OIK-a, nalazi se zbirna izborna lista, medju kojima i Izbora, na kojoj nema g-djice Acimovic. Kako g-din Radman to misli da “ispravi formalne nedostatke”? Da nece da mjenja Statut? Odnosno, da nece da podredjuje Statut konkretnoj dnevno politickoj situaciji? To bi vec bilo pravno nasilje.
  0  0
 5. Cl. 57 ZUS-a CG. Sve lijepo pise. Naravno, ponistavanje u upravnom sporu, ne u upravnom postupku – pravne posljedice ponistaja upravnog akta presudom Upravnog suda. Trebalo bi da skupstinska sluzba (Sekretar, nekoliko pravnika, pa i sam Predsjednik SO koji je po vokaciji pravnik), daju objasnjenje kako je moguce da ovako bitna i znacajna odluka po grad (izbor Predsjednika Opstine), bude zahvacena sa ovoliko bitnih povreda pravila postupka.
  0  0
 6. Predsedniku SO HN !(jer zna se da cita komentare)
  Na portalu Opstine Novo Mesto je objavljena fotografija i text o zvanicnoj posjeti “Predsednice Opstine Herceg Novi” Novom Mestu,ljubljani,Velenju za danas i sutra.Posto je danas stigla presuda Upravnog Suda..na koju nema zalbe,u skladu sa ovlascenjima ,opozovite gdjucu Acimovic iz dalje posjete.Zahtjev je dobronamjeran,ne pravite dalje greske, na stetu Opstine HN,pravosudnih organa i Drzave Crne Gore.
  0  0
 7. Zalosno je da Andrija, oravnik i predsjednik skupstine komentaruse da se radi o formalnim nedostacima. PRAVNICE, NIKO KO NIJE NA ODBORNICKOJ LISTI NE MOZE BITI PREDSJEDNIK. Jedino da formalno promjenite statug opstine. No i zato treba procedura i potrebna vecina. Da li to mozete. Sramno. Svi ste morali znati da je izbor nezakonit. Znaci ditektan umisljaj.
  0  0
 8. Predsjednik Skupstine treba da podnese ostavku, to je jedino ispravno, a za njim i sekretar Skupstine ako ga nije upozorio na nezakonito postupanje prilikom izbora ove djevojke.
  0  0
 9. Niti jedan procesni zakon ne poznaje formalne razloge ponistavanja. Poznaje bitne povrede pravila postupka, pogresno i nepotpuno… Jer koji bi bili onda suprotni razlozi ponistavanja? Neformalni ?! Ono sto je mnogo bitnije i zbog cega bi gospoda trebala da se zabrinu jesu pravne posljedice ponistaja, a to su: 1) Upravna stvar se vraca u stanje prije nego li je ponisteni akt bio donijet; 2) Ponisteni akt kao da nikada nije bio donijet i 3) Ponisteni akt ne proizvodi niti jednu pravnu posljedicu u bilo kom trenutku.
  0  0
 10. ANDRO BATALI SE TI OVOGA,I PRIHVATI SE DRUGOGA POSLA.PREVIŠE SI SEBI DAO OBAVEZA.TO JEDAN ČOVIJEK NE MOŽE DA IZDRŽI,I NORMALNO JE DA SE POTKRADE NEKA GREŠKA,NEGO SU OVE GREŠKE SKUPE,A TO NAROD SVE PLAĆA.OD TOLIKIH NAČELNIKA I SAJETNIKA I NJIHOVE AROGANCIJE PREMA GRAĐANIMA NIKO NIJE OČEKIVAO.DOBRE PLTE I BENEFICIJE ,ODVEDE IH NA POGREŠAN PUT.ČAST IZUZECIMA ,KAO ŠTO JE GECAJ.MOMKU SVAKA ČAST.
  0  0

Ostavite komentar

*

code