ANDRIJA RADMAN: TOLERANCIJA, UVAŽAVANJE, INTERESI SVIH GRAĐANA

ANDRIJA RADMAN: TOLERANCIJA, UVAŽAVANJE, INTERESI SVIH GRAĐANA

0
Podijeli

Novi predsjednik lokalnog parlamenta u Herceg Novom je Andrija Radman iz Demokratske partije socijalista, za koga su javno glasala 22 odbornika DPS-a i građanske liste „Izbor”.

Protiv je bilo 7 odbornika Koalicije SNP-DF-NS i 2 Novske liste. Jedan odbornik (Nova-Boris Seferović) bio je uzdržan, a dva odbornika SDP-a se nisu izjašnjavala.
Ovim je i prvu provjeru prošla nova vladajuća koaicija u Herceg Novom, DPS sa 13 odbornika i „Izbor” sa 9.
– Trudiću se da povjerenje koje sam dobio opravdam najbolje što znam i umjem da budem konstruktivan u svom radu kao što sam to bio u predhodnom periodu. Smatram da budući rad ovog doma treba da se ogleda u međusobnoj toleranciji, uvažavanju, ali prije svega i obavljanju one funkcije zbog koje smo birani ovdje, kako bi ostvarili sve ono što smo građanima obećali – kazao je Andrija Radman nakon izgovorene i potpisane zakletve.
On je obećao da će raditi u intersu grada, onako kako se to očekuje, da to bude na prvom mjestu.
Radman je sljedeću drugu redovnu sjednicu Skupštine, po hitnom postupku, sazvao za ponedjeljak 2. februara u 8.30.
Ovom činu prethodila je debata između odbornika Koalicije SNP-DF-NS, Danijele Đurović, Milovana Baždara i Obrada Gojkovića, sa odbornikom DPS-a Zoranom Bošnjakom i odbornikom „Izbora”, Dušanom Radovićem Krušom.
Obrazlažući zašto ne podržavaju kandidatuiru Andrije Radmana mr Danijela Đurović (SNP) kazala je da je to rezultat njihovog opredjeljenja i obećanja greađanima da će spriječiti kontinuitet politike DPS-a. Predlog za Radmana trebao je da bude predočen javnosti, a kako to nije urađeno, Đurovićka je to ocijenila „marginalizacijom Skupštine”.

Picerija i restoran

Milovan Baždar (PzP) je ustvrdio da je koalicija koja je stvorena između DPS-a i Izbora bez presedana, jer je prevarena volja više hiljada građana i to će, vjeruje on, ući u anale Crne Gore. Po njegovim tvrdnjama „Izbor” nije dobio glasove građana da bi ušao u kolacijiu sa DPS-om, jer je iz tog udruženja tokom izborne kampanje obećavano da sa njima neće ući u postizbornu koaliciju.

Zoran Bošnjak (DPS) podsjetio je opoziciju da su građani dali glasove „Izboru” upravo zbog nezadovoljstva radom bivše vlasti.

– Ova koalicija je napravljena samo u interesu grada i građana, da se spriječi dalje propadanje Herceg Novog, a ne kao vaša proteklih 14 godina satkana iz ličnih intersa – rekao je Bošnjak.

Dragan Šimrak (SDP) obrazložio je zašto oni neće dati podršku kanditaturi Andrije Radman, jer se rotirajućim izborom predsjednika Skupštine i Opštine krši i Statut i Zakon o lokalnoj samoupravi.
Miloš Konjević iz Novske liste je obrazložio zašto neće dati glas, jer kako je rekao, kao opozicija, nisu podržali koalicioni predlog bivše vlasti iz 2012. godine, za predsjednika Skupštine, pa neće ni ovaj.
Na optužbe iz opozicionih klupa reagovao je Dušan Radović Krušo iz „Izbora”, pojasnivši zašto su, ipak, ušli u koaliciju sa DPS-om.
– Tačno je da sam na završnoj konvenciji rekao da nećemo ni sa SNP-om ni sa DPS-om. Jer, u SNP-u su lažni ljudi, lažni Srbi, lažni četnici. A u DPS-u su ljudi koji izmišljaju jezik, mijenjaju slova i istoriju. Ali smo nakon toga shvatili da je od DPS-a samo gori SNP, pa smo zato odabrali da budemo sa ovima koji su malo bolji. Imate za 8 godina šansu da opet pokušate, a do tada plačite – kazao je Radović.
Na ove riječi oštro je protestvovao Obrad Gojković (SNP) rekaviši da je predsjedavajuć (Blago Radanović) dozvolio vrijeđanje u Skupštini koje do sada nije zabilježeno, te da bi trebalo da reaguje.
Na današnjem nastavku konstitutivne sjednice izabrani su i čalnovi Odbor za izbor i imenovanja u kome su predsjednik Blago Radanović, članovi Sandra Požgaj, Jarmila Radović, Danijela Đurović, Mladen Ivanović, dr Savo Marić i Milica Berberović Stanković.
Na samom početku Skupštine konstatovana je ostavka u redovima odborničkog Kluba DPS-a dr Đura Marića, pa je umjesto njega imenovana Jarmila Radović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code