ANEKS NA ANEKS UGOVORA SA “VEKTRA BOKOM”?

ANEKS NA ANEKS UGOVORA SA “VEKTRA BOKOM”?

241
0
Podijeli

Hotel plazaIako je bilo najavljeno Sindikat Vektra Boke juče nije održao sastanak sa vlasnikom kompanije Draganom Brkovićem jer je bio spriječen da dođe, kazao nam predsjednik Sindikata Vojin Miljanić. A trebalo je da se definiše kako će dalje funkcionisati “Vektra Boka”.
Miljanić podsjeća da je sastanak Komisije za praćenje i kontrolu privatizacije održan prije petnaest dana, a tada je njen predsjednik Janko Vučinić predložio i kao jednu od mogućnosti raskid ugovora sa “Vektra Bokom”, koja nije uspjela ni nakon nekoliko godina od kupovine hotela “Boke” ni da obnovi, a kamoli izgradi ni jedan novi hotel. Preduzeće grca u dugovima, a radnicima nijesu ispaćene zarade više od pola godine.

“Poslanici DPS su dali soluciju o potpisivanju aneksa na aneks ugovora gdje će se dati bankovna garancija za investicije. Nakon toga trebalo je da damo naše mišljenje i tražili smo od predsjednika Odbora direktora, Milića Popovića da se sastanemo sa vlasnikom Draganom Brkovićem. Željeli smo da znamo detalje njegovog budućeg poslovanja ukoliko dođe do potpisivanja aneksa na aneks ugovora da bismo svoje mišljenje proslijediti predsjedniku Komisije za praćenje postupka privatizacije, Janku Vučiniću” – kazao je Miljanić.
Potpisivanje aneksa na aneks ugovora o prodaji Vektra Boke trebalo je da obezbijedi nove garancije za investicije preduzeća, bez obzira da li bi važenje aneksa bilo tri ili pet godina. Više detalja o svemu trebalo bi da bude poznato do kraja sedmice, jer Miljanić vjeruje da će ipak doći do sastanka sa Brkovićem.
Inače, krajem septembra Sindikat “Vektra Boke” AD uputio je pismo predsjedniku Savjeta za privatizaciju Milu Đukanoviću, u kojem zahtijeva da Savjet donese “povoljnu” odluku po radnike “Vektra Boke” o prebacivanju vlasništva za plac od 1528 kvadrata na Savini. Njegovom prodajom bi bila namirena zaostala dugovanja za radnike i penzionere. Za sada, sve je ostalo na obećanjima.
“Čeka se bukvalno ta potvrda o plaćanju između HTP Boke i Vektre Montenegro, da bi katastar iz Herceg Novog mogao taj plac da zavede kao “svojina” a ne kao “korišćenje” što kupcu u ovom momentu ne odgovara”.
Iz menadžmenta “Vektra Boke” ponuđena su na prodaju još tri placa, u Njivicama i jedan u Rosama, za koje, kako Miljanić navodi, postoje zainteresovani kupci. U Sindikatu se nadaju da će njihova prodaja biti uspješna i brza kako bi se izmirila dugovanja prema zaposlenima i penzionerima.
Miljanić je za kraj istakao da im je iz menadžemnta firme obećano da će nakon 1. novembra primiti aprilsku zaradu ali i po dva prevoza, čime će se radnicima ponovo dugovati još šest mjesčnih primanja.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code