Angelo Rosso najbrža jedrlica na regati Fiumanka u Rijeci

Angelo Rosso najbrža jedrlica na regati Fiumanka u Rijeci

1366
0
Podijeli

Crnogorski jedrilčarski tim u Hrvatskoj niže pobjede. Jedrilica Angelo Rosso iz JK Jovo Dabović je i ovog vikenda dokazala da opravdano nosi titulu najbržeg broda na Jadranu, pobijedivši u svojoj klasi na jednoj od najvećih regata u Hrvatskoj, Fiumanka.

Fiumanka regataFiumanka se tradicionalno održava već 17 godina u Rijeci i okuplja veliki broj jedriličara, poslovnih ljudi, medija i svih onih koji uživaju u ovom sportu. Ove godine učestvovalo je čak 228 brodova.

Picerija i restoran

– Jedrilo se po jugu, jačine od 14 do 19 čvorova, koji ne pogoduje Angelu Rossu, konstruisanom za bonacu i ne veliko more. Međutim, i pored ovakvih vremenskih uslova, posada je ostvarila najbolji mogući plasman i dominirala na ovogodišnjoj regati u Rijeci – priča članica posade Iva Malešević.

Fiumanka regata 2Za kormilom Angela Rossa bio je Miloš Radonjić, a ostatak posade sačinjavali su: Marko Radonjić, Ivan Marinović, Iva Malešević, Ivan Krsmanović, Milan Ivanović, Ivo Kvestić, Janko Sijerković, Goran Nikolić i Marko Mujan.

Podsjetimo da je jedrilica Angelo Rosso iz JK Jovo Dabović nedavno bila i pobjednik 25. Komiške regate prema Open razvrstanju. Naredna regata na kojoj će učestvovati Angelo Rosso Sailing Team održaće se u Splitu od 17. do 19. juna.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code