Početna Sport Ante Živković: Najjača konkurencija do sada na Novskoj skalinadi

Ante Živković: Najjača konkurencija do sada na Novskoj skalinadi

2

On je i ove godine istrčao od Škvera do Španjole, kao ptica, preletio sve skale i uspone za 7 minuta i 3 sekunde.

Ipak, Ante Živković, iz AK Dubrovnik, iz Metkovića, bio je 15 sekundi sporiji nego lani kada je oborio sopstveni rekord staze. Jer, ovo mu je treće pobjedničko učešće na Novskoj skalinadi. Mlada nada hrvatskog trčanja, s juga susjedne nam države, za Radio Jadran to objašnjava:

“Uhvatio sam već konkurenciju na prvom dijelu staze, možda sam malo kalkulisao. Imao sam slabo treninga ove godine i pauzu dvije sedmice, tako da sam tek prije pet dana počeo lagano trčati. Ove godine je u Herceg Novom bila najjača konkurencija do sada. To mi je drago, jer je to motiv više za sve takmičare da budu bolji i daju sve od sebe”- ističe Ante.

Sljedeća veća trka koja ga očekuje je, kao i Oliveru Jevtić, maraton na Kipru. Do tada će imati više manjih trka. Ali, što ga veže za Novsku skalinadu?

“Druženje. Ovdje sam od početka i nadam se da ću doći i sljedeće godine”- kratak je i jasan Ante, koji, inače, ne voli mnogo da priča.

Kao dijete je želio da trenira fudbal i to mu je bila jedina sportska ljubav. Ali razne okolnosti su ga od nje udaljile, pa je završio u trkačkim vodama, gdje je stekao dosta poznanika i prijatelja, a među njima i hercegnovske triatlonce.

Okušao se u skoro svim vrstama i disciplinama trčanja, a skalinade su mu posebno drage. Drži rekorde na trkama Marjanska i Novska skalinada i na trci Dubrovačkim zidinama. Osvajao je mnoge nagrade i računa se za veliku nadu hrvatske atletike.

2 Komentari

  1. Анте свака част! И ми грађани ХН се надамо да ћеш догодине и сваке слиједеће скалинаде бит у нашем граду и истрчат трку на задовољство свих који воле спорт.

    24
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code