Apel Doma zdravlja Herceg Novi za MMR vakcinaciju djece rođene 2016. godine

Apel Doma zdravlja Herceg Novi za MMR vakcinaciju djece rođene 2016. godine

5
Podijeli

Zbog prijeteće epidemije malih boginja iz Doma zdravlja Herceg Novi pozivaju sve roditelje djece rođene tokom 2016. godine, koja nisu primila MMR vakcinu, da se hitno odazovu na poziv i dovedu dijete kod izabranog pedijatra kako bi dobilo vakcinu.

Brojevi telefona za informacije su 031/343-111 tokal 123 i mob. 069/185-569.

Picerija i restoran

Epidemiološkinja u Domu zdravlja Herceg Novi, dr Stefa Glušac kazala je ranije za Radio Jadran da do epidemije ne može doći samo u slučaju kada se vakciniše 95% djece rođene u određenoj godini.

Kako je objasnila, u slučaju da dođe do prodora virusa u populaciju, uz veliki broj vakcinisane djece, kolektivni imunitet će biti dovoljno jak, pa će oboljeti samo pojedinci, ali neće doći do razvoja epidemije.

5 Komentari

 1. Ne znam sto se uvijek nadju neki filozofi, pa komemtarisu i pametuju. Ljudi moji dijete se mora vakcinisati, vec je u CG dosao jedan slucaj, pocelo je da se siri, moze doci do epidemije. Sta je sa malim bebama, sta mislite kako je tim roditeljima koji strahuju da im tako malo dijete dobije boginje, a ne moze da se vakcinise jer je rano. Daj odazovite se pameti i primite vakcinu.
  Ni nama nije bilo svejedno kada je djevojcica trebala da primi ali smo se odlucili da treba i mora, primila nedavno, sa godinu i 8mjeseci jer smo odlagali ali nije bilo tada mi jedan slucaj u CG ,da jeste odmah bi je poveli. Tako da ako vidite da vam je dijete zdravo povedote je na vakcinaciju. Ako imate bilo sta sumnjivo, vezano za djetetov razvoj onda se konsultujte sa dr, ali nevakcinacija moze dovesti do ne daj Boze, najgoreg. Srecno?

  6
  3
  • O cemu ti pricas?! Dati bebi od godinu dana mmr, a jos nije ni probala svu hranu! Pa sama dr kaze da do god.dana ne jede belance, a zna se da za mmr dete mora da proba celo jaje, i da nije alergicno. Pa gde je tu logika onda?!

   2
   4
 2. Sprdate li se vi ovo ?”u slučaju da dođe do prodora virusa u populaciji, uz veliki broj vakcinisane djece, kolektivni imunitet će bit jak pa će oboljeti samo pojedinci “

Ostavite komentar

*

code