Apel građanima: Ne zloupotrebljavajte Službu zaštite i spasavanja

Apel građanima: Ne zloupotrebljavajte Službu zaštite i spasavanja

5844
11
Podijeli

Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja nema odmora. Vanredne su prilike, ali to, ipak, neki građani zloupotrebljavaju, kaže nam rukovodilac, Aleksandar Škobalj:

– Evakuisali smo danas dvoje djece sa Vrbanja. Ekipa od petoro pripadnika Službe probijala se pješke od Kruševica, dva kilometra uzbrdo do Vrbanja, dva kilometra nazad po snijegu i nanosima od metar. Jedva smo stigli do njih i spustili se, ali samo zato što su roditelji htjeli da im se djeca smjeste u gradu. Mislim da je to zloupotreba naše Službe. Jer, u tom momentu pet pripadnika je imalo prioritenijeg posla u zaleđu, pogotovo na Ublima. Evakuisali smo, ipak, djecu do grada, iako nijesu bila ugrožena i nije bilo ništa hitno. Na Vrbanju su imali i dovoljno hrane, ogrijeva i struja je došla – priča nam Škobalj.

Picerija i restoran

spasavanjeOsim toga vlasnik pansiona i konobe, Zdravko Mandić ponudio je besplatno svima koji žive stalno na Vrbanju, ili su došli u vikendice, toplo konačište i hranu, ukoliko im je potrebno, dodaje Škobalj.

Ovoj Službi stiže dosta sličnih  prijava za pomoć sa Vrbanja:

– Zovu nas da su ugroženi i kada  se probijemo jedva pješke, kažu nam, treba da nam oslobodite auto. To je neodgovorno i čista zloupotreba Službe u ovakvoj situaciji kada smo potrebniji na drugim mjestima. Bili smo aktivni i na Sitnici. Ona nije odjesčena kako je to bilo prošle zime. Terensko vozilo može proći u slučaju potrebe. Možemo ako treba dostaviti pomoć, ili prenijeti nekog bolesnog ili povrijeđenog sve do Bijelotine – ističe Škobalj.

On još jednom poručuje svima, da, ako nije hitno, svi koji imaju smještaj i dovoljno hrane, ne pozivaju spasioce, pogotovo u noćnim časovima. Za dva-tri dana će biti povoljnije prilike i lakše saobraćanje u zaleđu.

11 Komentari

 1. Samo ime kaze za sta je ova sluzba, a ako urade ne sto preko spasavanja zivota onda totreba papreno naplatiti kao i svuda u svijetu
  0  0
 2. Sluzba je zastite i spasavanja a ne sluzba za odrzavanje puta dali to mozete da razdvojite . Ponasanje roditelja je posebna prica znali su da djeca idu na vrbanj i da ce biti snijega … treba im naplatiti ovu uslugu posto im zivot nije bio ugrozen, a ovim momcima jeste zbog njih . Mir Boziji Hristos se rodi.
  0  0
 3. Ovaj kondor je pobrkao putare i sluzbu spasavanja… Koji lik.. Pa nisu ovi zaduzeni za so na putevima i prohodnost istih vec za spasavanje i hitne intervencije… Aman.
  0  0
 4. vas niko ne zloupotrebljava vec vi neznate sto radite .dobrog domacina nista nemoze iznenaditi.vi ste navrijeme opomenuti kad je u pitanju vremenska prognoza sta ste uradili. zbog prijoriteta pod znacima navoda uputili ste kamion sa pjeskom u selo ubla gdje je i sad a put prema trebinju posipaju gradjani sa vrecama soli od po 10 kila. izbor vas je doveo i dao vam radna mjesta kojima vi ne mozete odgovoriti a nemozete razumjeti koliko su odgovorni poslovi koji su vam povjereni. zelim vam sve najljepše mislim da bi bilo ljudski da date ostavke prije nego se ovaj led otopi.
  0  0
 5. Nevjerovatni su naši Novljani. Uz sva upozorenja i prognozu, opet su svi krenuli lagano obučeni i bez lanaca u planinsko zaleđe. Gledam ih sinoć na Kameno, čeka se u kolonu da dodje neko i da im pospe soli ili pjeska jer ne mogu od leda niz Kotobilje. I bijesni komentari na radio Jadran, pljuje se po službama. A NIKO ne vadi lance i ne stavlja na točkove, može se sić sa lancima bez problema. Ili ih nemaju ili su lijeni. Al pljuvat po drugima e to…..
  0  0

Ostavite komentar

*

code