Apel kupačima: Plivanje u ograđenom uređenom kupalištu, ili 100 m od obale...

Apel kupačima: Plivanje u ograđenom uređenom kupalištu, ili 100 m od obale na prirodnom

11
Podijeli

Povodom nekoliko pomorskih nezgoda na crnogroskom primorju tokom aktuelne kupališne sezone, Javno preduzeće za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore, radi povećane bezbjednosti, podsjeća sve kupače na zabranu plivanja izvan ograđenog prostora uređenih kupališta (bova), ili na udaljenosti većoj od 100 metara od obale prirodnog kupališta.

Iz Morskog dobra podsjećaju da je u skladu sa Zakonom o sigurnosti plovidbe propisano da se čamci ne smiju približavati obali na udaljenosti manjoj od 150 m, a brodovi na udaljenosti manjoj od 300 metara. U vodenom prostoru kupališta, plovni objekti moraju da se drže 50 metara od ograde kupališta, a skuteri na udaljenosti od 200 metara od obale.

Picerija i restoran

Kanui, kajaci i ostali plovni objekti koji nisu na motorni ili mlazni pogon mogu da plove na udaljenosti manjoj od 50m od obale.

Dodatno, u članu 20 Zakona, na svim uređenim i prirodnim kupalištima zabranjena je plovidba, pristajanje, sidrenje plovnim objektima na motorni i mlazni pogon.

11 Komentari

 1. A sta cemo sa kanalizacijom sto se izliva na svaku plazu u Zelenici,sto djeca pune Dom Zdravlja,Hitnu Pomoć i tako iz godine u godinu djeca se truju a g**** plutaju a vi se nadate turizmu,naziv mjesta Meljine promjenite u Kolera,sjedite u te stolice i uzimajte plate i dnevnice bravi beskorisni i mahom neskolovani.

 2. A što se Morsko dobro ne potrudi, pa da obavezu zakupcima plaža da zovu policiju. Br. je 129
  Sramota u Njivicama gliseri i skuteri voze na 20 m. od obale.
  Kada plivamo moramo toliko plitko da u stene udaramo.
  Jedino meštani sa malim motorima paze na kupače.
  A policija dođe samo kad se nešto desi.
  50 godina sam u Njivicama, ali ovo je prešlo svaku meru.

 3. U članu 20 Zakona, na svim uređenim i prirodnim kupalištima zabranjena je plovidba, pristajanje, sidrenje plovnim objektima na motorni i mlazni pogon. Zašto uopšte postoji ovaj zakon kad se svakim metrom obale krši ?

 4. Kupcima od 1-og maja do 1-og septembra zabranjeno ulazenje u more. Danas je izglasan novi zakon koji štiti vozače koji voze propisno preko 15 nm sve ispod toga bice kažnjeno po zakonu 🙂 a kupaci ako vam je do kupanja u okov ima povoljnih bazena pa napunite vodu i brčkajte se.

  15
  1
 5. zabrana plivanja za kupace a majmune sa skuterima ne kaznjavaju.ovo je vrhunac parodije.turisticki grad dje nemozes plivat ,moras parkirati iskljucivo na obiljezeno mjesto parking servisa,fekalije i smece svuda i jos imaju obraza da traze boravisnu taksu.kakva sprdnja od drzave i od grada….;

  26
  2
 6. Zaista se može plivati unutar ograđenog dijela plaže.
  Ali grčko-rimskim stilom.
  Tolika je gužva i još se svi nakače na bove ko štipaljke na štrik.
  A za nesreće izgleda jednako krivi i ovi koji voze plovila nepropisnom brzinom i plivači. Vozači što ne gledaju kuda voze a plivači sto se nisu sklonili na vrijeme.

  24
 7. Kupači!!! Sklonite se jer niste pažljivi prema vozačima skutera i glisera koji voze 6 čvorova u zalivu tik uz obalu, možete da im zasmetate da izgube kontrolu.

  33
  1

Ostavite komentar

*

code