Apel Opštine: Uključite se u gašenje požara, ponudite smještaj evakuisanom stanovništvu

Apel Opštine: Uključite se u gašenje požara, ponudite smještaj evakuisanom stanovništvu

13
Podijeli

Borba sa požarom na Luštici i dalje traje. Većina stanovništva i turisti sa tog područja već su evakuisani. Do sada je njih oko 80 brodovima prevezeno do Škvera, a evakuacija i dalje traje.

Opština Herceg Novi nastoji da obezbijedi privremeni smještaj za sve koji su tokom jutra evakuisani sa ugroženog područja.

Picerija i restoran

„Apelujemo na privrednike i izdavaoce smještaja da se uključe u akciju i jave se call centru Opštine Herceg Novi, na broj telefona 19800. Takođe, apelujemo na sve građane da se aktivno uključe u akciju gašenja požara. Pozivamo sve koji su zainteresovani i u mogućnosti da se jave na isti broj – 19800, gdje mogu dobiti informacije o prevozu do Luštice“, navode u apelu iz Opštine.

Jak vjetar koji je duvao tokom cijele noći rasplamsavao je vatru i otežavao da se situacija stavi pod kontrolu. Trenutno je najugroženije selo Begovići i šira okolina, a situacija je alarmantna i na području Rta Veslo i Tijesne luke.

U gašenje su zajednički uključene snage službi zaštite i spasavanja Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, DVD Krtoli, brojni mještani i privrednici, koji se sa vatrenom stihijom bore non-stop.

13 Komentari

  1. Cak i u ovakvoj situaciji jave se nacionalisti da sole pamet.
    Ljudi su u nevolji, pomaze svak svakome ne pita ga koje je vjere i nacije!
    Budale ne treba traziti oni se sami jave.

    46
    4

Ostavite komentar

*

code