Apel ugostiteljima: Pridržavajte se Odluke o odlaganju otpada, kazne i do 3000...

Apel ugostiteljima: Pridržavajte se Odluke o odlaganju otpada, kazne i do 3000 eura

1878
6
Podijeli

smece 644Opština Herceg Novi apeluje na vlasnike turističkih i ugostiteljskih objekata da se pridržavaju Odluke o održavanju čistoće, te da u skladu sa njom, otpad i raspakovane ambalaže odlažu u predviđenim terminima i na predviđeni način. Kako bi se podigao nivo čistoće, a izašlo u susret turističkoj privredi, Kooridinaciono tijelo lokalne uprave je donijelo odluku da se odvoz komunalnog otpada uskladi sa propisanim vremenom kada je dozvoljeno snabdijevanje trgovinskih i ugostiteljskih lokala. Dobavljači posao obavljaju u periodu od 6 do 9 i od 14 do 16 časova, pa će preduzeće “Čistoća” odvoz otpada obavljati u 9 i 16 časova. Jedino tako bi se spriječilo taloženje kartonskih ambalaža oko kontejnera.

– Pozivamo vlasnike turističkih i ugostiteljskih objekata da maksimalno iskoriste rad preduzeća “Čistoća”, te da se više ne dešava da se ogromne količine ambalaža i kartonskih kutija odlažu neposredno nakon prolaska vozila –  apeluju iz  Opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Odlaganje otpada i ambalaža pored kontejnera, u terminima koji nisu predviđeni za to, biće u narednom periodu predmet pojačane kontrole Službe komunalne policije, a u skladu sa  Odlukom o održavanju čistoće.

Služba komunalne policije će rigoroznije kontrolisati na koji način ugostiteljski I turistički objekti odlažu otpad, te postupati u skladu sa članovima  35. i 36. Odluke o održavanju čistoće. Njima su propisane kazne za pravna lica u visini od 150 do 1.500 eura, za odgovorno lice u pravnom licu u visini do 1000 eura, a za preduzetnike do 3000 eura.

6 Komentari

 1. Ovaj problem sa kartonskim kutijama i kabastim otpadom imaju svi gradovi koji imaju podzemne kontejnere.Jednostavno otvor je mali ili se brzo zaglavljuje na ulazu kontejnera od kartonske ambalaze i gajbi.Mogli su nadlezni da da preuzmu iskustva od drugih…..
  0  0
 2. Pogle koliki su kontejneri a koliko je smeca. Dje ce sa njim. Proso sam setalistem prije neki dan. Kante ptepune. Smece se razlecelo po setalistu. Treba cesce da se odvozi smece, treba da se postavi vise kanti i kontejnera a definitivno treba neko i da se kazni i od privatnika i od fizickih lica i zbog podizanja kulture a bogamimsto je jos bitnije zbog punjenja budzeta pa mozda zakrpe rupe po putevima i okose ove prasume oko zgrada. A crne puteve od vozila cistoce necu ni da komentarisem. Grad je prljav do krajnje granice.
  0  0
 3. kumim Vas bogom uradite nesto da se smanji jacina muzike u PIPLS -Topla ,jer svake godine ista pjesma stvarno je preglasna muzika,naravno ako smijete otici kod njih,
  0  0
 4. A zaštita od buke od noćnih klubova i otvorenih tarasa.
  I ovo malo turista će na pobjeći od buke do 03.00.
  Za to vi “niste nadležni”.
  Sada počinje haos u gradu.
  0  0

Ostavite komentar

*

code