Apel zakupcima kupališta: Čistite i održavajte plaže tokom cijele godine

Apel zakupcima kupališta: Čistite i održavajte plaže tokom cijele godine

13
Podijeli

Tokom jučerašnjeg obilaska terena kontrolori Morskog dobra konstatovali su veliku količinu komunalnog otpada koji je more, usljed jakog nevremena proteklih dana, nanijelo na crnogorsku obalu.


Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore  apeluju na sve zakupce da kupališta čiste i održavaju u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra.

Picerija i restoran

Podsjećamo da su zakupci shodno članu 9 Ugovora dužni da održavaju komunalni red na kupalištima tokom cijele godine, naročito u periodu zimskih mjeseci.

13 Komentari

 1. Prosli put sam potegao pricu o ciscenju. Receno mi je da zakupci ne zakupljuju polazu na celu godinu, vec odredjeni vremenski period u toku godine, a da za ciscenje obale treba da se pozabavi cistoca Novog. Znaci zakupac zakupi na period od 6 meseci a za ostalih 6 je zaduzena cistoca. Ako su meni dali losu informaciju dao sam je i ja za sve Vas koji ste procitali moj komentar. Bilo bi lepo da neki pravnik ili bilo ko drugi definise ovo sa zakupom i smecem po obali,smeju nam se gosti.

  2
  1
  • Zakupci brinu 365 dana u godini, tako je barem za sada, jer i placaju taj zakup za cijelu godinu. Ali neka mi neko da komentar na ovo: Morsko dobro iznajmi za godinu dana po parenoj cijeni , daje uslove pod kojim ce se plaze koristiti( sto je donekle u redu) i onda te pare da za pravljenje jos jednog pristana na Kamenarima, privatnom preduzecu, a svi znamo ko je vlasnik istog!!!!! I onda oni nesto apeluju!!!!! Nemam bas nikakvih koristi od svega ovoga ali ja im ne bi placala nista!!! Kriminal, reketasi, nazovite to kako god hocete!!!

  • Obaveza čišćenja kupališta je cijela kalendarska god.
   Svaki zakupac prilikom potpisivanja ugovora u obavezi je dostaviti cinidbenu garanciju u visini 25 posto od cijene ugovora bas iz tog razloga da bi se obaveze koje ima izvršile a ukoliko se ugovor ne ispoštuje garancija se aktivira.

 2. APEL
  Postoje valjda ugovori o zakupu,sa pravima i obavezama.
  Apel je nešto na bazi dobrovoljnosti.Tek toliko.
  A možda i treba apel da se plati zakup ili porez.

  8
  1
 3. plaze treba da se odrzavaju i tokom zime a molila bi da smanje cjene sledece ljeto u zel Zmijica plaza ubedljivo najvise cene ima a i usluga za ocjenu 2 i nema desavanja osim kad su ljetne igre i tada su cjene kao da Ceca peva.

  3
  1
 4. Stručnjaci jugo izbacuje prljavštinu već sedam dana nesmanjenim intezitetom.
  I tako će biti sve do nedelje.
  Ni mašine ni ljudstvo nemoze ući na plažu od kiše talasa i mora koje podiže južni vjetar.
  Toliko o čišćenju i kontroli koju niko pri zdravoj pameti nebi uradio juce na olujno jugo i onakav dan.
  Ako ništa drugo pozovite se na tekst u radio Jadranu o proglašenju meteo alarma i pojačanu pripravnost svih službi zbog najavljenog nevremena.
  Svi drugačiji komentari u najmanju ruku nisu dobronamjerni.
  A i južina dosta utice na pravilno rasudjivanje.
  Da ste zdravo !!!!!!

  17
  2
 5. pojedini uzmu za sezonu 3000-4000 hiljadarke pa se ponasaju kao da su svijet osvojili a neumiju ic putem a kamoli plazu ocistit ljeti a ne zimi Pozz

  15
  3
 6. Šta znači “apel”? Postoji li inspekcija, postoji li naredba? Postoje li kazne? Postoji li poništenje zakupa, odnosno eliminacija za učešće na bilo koji naredni zakup?

  15
  3
 7. A vi samo znate da apelujete? A da raskinete koji ugovor o zakupu zbog neispunjavanja obaveza pa bi to bio odlican primjer drugima da ciste plaze? A, ne-vama je ispunjavanje obaveza samo kad vam plate i tu se sve zavrsava.

  14
  3

Ostavite komentar

*

code