“Arheolab” u susret “Kadmov danu”

“Arheolab” u susret “Kadmov danu”

442
0
Podijeli

arheolab-bd-2209U Budvi završava četvorodnevna jedinstvena radionica “za male arheologe”, koju u susret “Kadmovom danu” organizuje Turistička organizacija Budve u saradnji sa osnovnim školama “S. M. Ljubiša” i “Drugom” iz Budve. Riječ je o projektu na čijem je čelu dipl. arheološkinja, Asja Zec, koja djecu na svojevrstan način uči o istoriji i nastanku Budve, sa posebnim osvrtom na legendu o Kadmu i Harmoniji, mitskim osnivačima Budve.

Turistička organizacija opštine Budva najavljuje “Kadmov dan” u nedjelju, 25. septembra, u Starom gradu. Program “Kadmovog dana” je osmišljen tako da, prije svega, promoviše kulturno nasljeđe grada Budve, posebno antičko i mit o Kadmu i Harmoniji. Program je podijeljen u nekoliko segmenata.

Picerija i restoran

Dječiji program će biti održan na dvije lokacije, u 10 časova. Djeca SMŠ “Danilo Kiš” imaće priliku da učestvuju u nastavku izrade mozaika sa motivom Kadma, na otvorenom bazenu “Pizana”. Koordiniraće istaknuti budvanski umjetnici, Jelena Papović i prof. R. Perunović.

Djeca osnovnih škola imaće prilike da učetvuju u likovnoj radionici, koju će voditi Marica Kuznjecov i Sandra Đurbuzović, takođe budvanske umjetnice, na platou ispred “Citadele”.

– I ove godine, realizovaćemo projekat “Discover Budva”, u saradnji sa JU “Muzeji i galerije Budve”, koji uključuje obilazak kulturnog nasljeđa Starog grada: Arheološki muzej, bedemi Starog grada,  Moderna galerija, Spomen Dom “Stefan M. Ljubiša”  od 12h – najavljuju iz TO Budva.

U isto vrijeme, između crkava, biće održan i nezaobilazni „Slatki kutak“, kako bi posjetioci mogli da uživaju u tradicionalnim poslasticama, posmatrajući kreativni rad djece. Od 15 časova na programu je defile Gradske muzike Budve, koja će održati polučasovni koncert na Trgu pjesnika. Nastavak muzičkog dijela programa uslijediće od 16 h, kada će učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje Budva održati koncert – instrument: flauta, prof. Ana Brajak, na Trgu pjesnika.

– Manifestacija “Kadmov dan” promoviše naše kulturno – istorijsko nasljeđe. Na taj nači brinemo o kulturi grada, edukujemo naše najmlađe sugrađane, a ostale podsjećamo na sve što Budva nudi i što Budva jeste – navode iz TO Budva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code