ASFALTIRANJE DIJELA MAGISTRALE KROZ ZELENIKU MOGUĆE TOKOM PRAZNIKA

ASFALTIRANJE DIJELA MAGISTRALE KROZ ZELENIKU MOGUĆE TOKOM PRAZNIKA

138
0
Podijeli

Hitno asfaltiranje najurgetnijeg dijela na magistrali u Zelnici, koji je u najlošijem stanju, nakon radova na postavljanju kanalizacionog kolektora, moglo bi uslijediti ove sedmice, bez obzira na prvomajske praznike.

Ovo je odlučeno na današnjem sastanku kod vršioca dužnosti predsjednika opštine Herceg Novi, Milana Vajagića sa predstavnicima investitora, nadzora, izvođača i Vodacoma.
Direktor Društva sa ograničenom odgovornošću za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš, kazao nam je da će tokom dana uslijediti dogovor sa dvije firme koje bi mogle da obavljaju asflatiranje dijela magistarle sa zapadne strane.
– To je ono što je zaista neophodno da se uradi u ovom trenutku, mada može biti i problem sa novcem, jer svi traže veliki avans pred početak radova, a izvođaču još nisu uplaćena sredstva za posljednju dionicu kompletno završenog posla – objašnjava Velaš.
Po njegovim riječima samo se čeka da KFW banka uplati sredstva, ali za sada do toga nije došlo. Firma iz Sutomora koja obavlja ispitivanje postavljenog cijevovoda, nastavlja sa tim poslom i danas, kako bi poslije praznika bile asfaltirane i ostale dionice.
Aneks ugovora sa turskim izvođačem radova na kanalizacionom kolektoru, kompanijom Ćeltikćoglu, još nije potpisan i činjenica je da se od 17.februra kada im je istekao prvobitni rok za završetak, radi bez ugovora, što po Velašu nije dobro.
On pretpostavlja da bi do toga moglo doći u narednim danima, kada je moguće da će biti riječi i o plaćanju „penala” za nepoštovanje dinamike radova. Po osnovnom ugovoru turski izvođač ima 72 „opravdana dana” za neispunjeni rok, a to, prema Velašu, koji je potpisnik ugovora, još nije isteklo.
Ranije je Radiju Jadran rečeno da se svaki dan neopravdanog kašnjenja „kažnjava” sa 9.000 eura dnevno.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code