Asfaltiranje u Bijeloj i Žageru, narednih dana Tijesni klanac i Baošići

Asfaltiranje u Bijeloj i Žageru, narednih dana Tijesni klanac i Baošići

8
Podijeli

Glavna ulica u Bijeloj kod Mjesne zajednice i u naselju Žager biće asfaltirane do kraja dana. U centru Bijele biće ugrađeno 720 kvadratnih metara asfalta, dok se u Žageru radi o 1000 kvadratnih metara. Cjelokupna vrijednost radova iznosi 29,5 hiljada eura, soapšteno je iz Press službe Opštine Herceg Novi.

Kako je kazao predsjednik MZ Bijela Vojo Ilić, centralna ulica u Bijeloj od vitalnog je značaja, jer tu funkcionišu banka, pošta, dječiji vrtić i škola, a preko 30 godina nije rađena sanacija tog dijela ulice. Asfaltiranje u centralnoj ulici urađeno je do Doma penzionera, jer, kako je Ilić kazao, dalje se nije moglo zbog imovinsko pravnih odnosa.

Picerija i restoran

– Put u Žageru je takođe bio veliki problem za mještane, a prije dvadesetak dana je u toj ulici postavljena gradska rasvjeta. Nadamo se da ćemo ovim asfaltiranjem napokon završiti i riješiti najvažnije probleme u tom dijelu Bijele – kazao je Ilić.

Radove na terenu u Bijeloj danas je obišla sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić. Prema njenim riječima, bilo je dogovoreno da izvođač završi radove u maju. Kako to nije bilo izvodljivo zbog raspoređenih mašina po drugim opštinama, a imajući u vidu da se ne radi o priobalnom pojasu, lokalna uprava bila je stava da bi radove trebalo završiti što prije, a ne čekati kraj turističke sezone.

– Lokalna uprava opredijeljenja je da se maksimalno radi i da se najveći akcenat stavi upravo na unaprijeđenju putne infrastrukture i sanaciji koja je zaista neophodna što se tiče svih mjesnih zajednica – kazala je Samardžić.

Ona je najavila i sanaciju puta za naselje Potkulina u Baošićima, u saradnji sa tom Mjesnom zajednicom, ali i građanima koji su se udružili i zajedno skupili dio sredstava, a lokalna uprava im pomogla u tom dijelu.

Alternativni put Tijesni klanac, koji povezuje Mojdež i Sutorinu, biće asfaltiran sa 1800 kvadratnih metara asfalta, takođe u saradnji sa građanima i Mjesnom zajednicom. U narednih 2-3 dana biće urađeni pripremni radovi, tamponiranje, a od utorka i asfaltiranje (ukoliko vremenski uslovi ne poremete dinamiku radova).

Samardžić se zahvalila mjesnim zajednicama na velikom angažovanju, posvećenosti i saradnji, ali i kolegama iz lokalne uprave koji su u svojim nadležnostima odradili sve da bi ovaj posao bio završen.

8 Komentari

    • A reci ti nama kakve veze Svilanovići imaju sa MZ Bijela prije ili sada,odlučivanjem i radom Mjesne zajednice?Jedna od najstarijih familija,starosjedioci Bijele…da nisu kome odmogli ko ih je pitao za pomoć,navedi ako si već toliko upućen?Ne prezentaju se kao ti po kafanama i sa špijunima,ne vole ćakule pa ti očigledno ne odgovaraju izgleda…

      5
      1

Ostavite komentar

*

code