Atlas grupa: Vlada nije predala cjelokupnu imovinu, ministar finansijski destabilizuje bolnicu Meljine

Atlas grupa: Vlada nije predala cjelokupnu imovinu, ministar finansijski destabilizuje bolnicu Meljine

1531
8
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_bolnica_Meljine2Predstavnici Atlas konzorcijuma tvde da Vlada nije u potpunosti ispoštovala plaćanje kupoprodajne cijene za nekadašnju vojnu bolnicu u Meljinama i da nije predala u posjed cjelokupnu imovinu.

-Od Vlade do danas nijesmo dobili nikakvo obavještenje o daljoj sudbini privatizacionog ugovora, navodi se u saopštenju Atlas grupe, koja je prije osam godina kupila Vojnu bolnicu u Meljinama, a koje prenosi Mina-business.

Picerija i restoran

Iz Atlas grupe su saopštili da je odmah nakon usvajanja plana, na samom početku investicionog ciklusa u Meljinama, talas svjetske ekonomske krize zahvatio Crnu Goru.

To se negativno odrazilo na investicione prilike u Crnoj Gori, što je dovelo do toga da, kako saopštavaju, njihovi partneri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) izađu iz projekta.

-Imajući u vidu činjenicu da je koncept važećeg urbanističkog plana  Zdravstveni i turistički kompleks Meljine generisan prije više od pet godina, postojali su objektivni razlozi za pokretanje inicijative za izmjenu važećeg i donošenje novog planskog dokumenta. Ne želeći da u bilo kojem slučaju odustanemo od obaveze da realizujemo investiciju, konzorcijum je u martu 2012. godine pokrenuo inicijativu za donošenje odluke o izmjenama i dopunama važećeg UP-a i izradi Detaljnog urbanističkog plana (DUP), naveli su predstavnici Atlas grupe.

Iste godine, kako su podsjetili, konzorcijum se obratio Savjetu za privatizaciju i kapitalne projekte inicijativom za zaključivanje aneksa 2 ugovora, nakon čega su resorna ministarstva dala pozitivno mišljenje Vladi za tu aktivnost.

-Važno je napomenuti da bolnica Meljine, od kada je konzorcijum preuzeo, nije prestala sa pružanjem usluga našim građanima i da je konstantno radila i radiće na unaprijeđenju medicinskih usluga, rekli su predstavnici Atlas grupe.

Vrijeme do usvajanja koncepta nove urbanizacije planiraju da iskoriste za  razvoj kvalitetnih bolničkih sadržaja koje će nakon izgradnje preseliti u novi objekat bolnice.

-Od preuzimanja Meljina do sada bolnici i njenim osnivačima nije stigla nijedna primjedba na kvalitet zdravstvenih usluga koje pruža Opšta bolnica Meljine u Herceg Novom, ustvrdili su iz Atlas grupe.

Dodaju da se na predlog prethodnog rukovodstva, na čelu sa sadašnjim ministrom zdravlja Budimirom Šegrtom, bolnica Meljine zadužila zbog izmirivanja zarada za zaposlene i isplate dobavljača od kojih su pojedini, kako su dodali, povezani sa njim.

-Ministar zdravlja utiče na finansijsku destabilizaciju bolnice Meljine tako što ne poštuje ugovor sa Fondom zdravstva koji je sastavni dio privatizacionog ugovora u dijelu koji se odnosi na korišćenje usluga, a posebno baro komore za zdravstvene osiguranike Crne Gore, tvrde u Atlas grupi.

Time je bolnici, kako su ocijenili, uskraćen značajan dio prihoda i onemogućeno da servisira obaveze prema zaposlenima i dobavljačima.

-I pored pokušaja da dovedemo strateškog partnera Aci Badem Grupu, sa kojima smo u pregovorima dvije godine, nemamo podršku i razumijevanje resornih ministarstava, zaključili su iz Atlas grupe.

8 Komentari

  1. Sve lazov do lazova ko je god sto privatizovao.Knezevic,Brkovic,Vujovic… Neka se Atlas grupa lijeci u Meljine,kad nema primjedbi na bolnicu.
    0    0
  2. Kako Atlas grupa može da LAŽE građane i govori o njihovom nastojanju da rade na poboljšanju uslova rada bolnice u Meljinama. Kako mogu da LAŽU da nema primjedbi na pružanje usluga građanima? Dovoljno je jedan put posjetiti ovu bolnicu i utvrditi da su u njoj uslovi toliko loši, kao da pripada “prošlom vijeku”. Osoblje različito raspoloženo: jedan dio ljubaza, a drugi izuzetno neljubazan i malo zaineteresovan za pomoć pacijentima! KATASTROFA što je država dozvolila da se upropasti ova bolnica!
    0    0

Ostavite komentar

*

code