ĆATOVIĆKA–KOVAČEVIĆ – PONOVO MEĐUSOBNA OSPORAVANJA

ĆATOVIĆKA–KOVAČEVIĆ – PONOVO MEĐUSOBNA OSPORAVANJA

418
0
Podijeli

Alen_KovacevicU nastavku polemike između opštine Kotor i PC “Riviera” danas se oglasio direktor ove firme, Alen Kovačević, tvrdeći da problem nije u zemlji u industrijskoj zoni, već u deset puta vrijednijoj lokaciji u Škaljarima, čiji je vlasnik bio pokojni Dragan Dudić.

– Zašto opština napada upravo našu firmu, da zataška svoje malverzacije – tvrdi Kovačević. Oni su izgubili 20.000 kvadrata zemlje u samom centru grada koja vrijedi deset puta više od  zemlje u Grblju, tvrdi Kovačević. Sada bi trebalo da budmo kolateralna šteta, jer su na čudan način ostali bez vrijedne imovine, koja je kako se zna postala vlasništvo pokojnog Dudića – naglašava Kovačević, nezadovoljan što zbog dugog sudskog postupka ne mogu da realizuju planirane projekte u Rivieri.

Picerija i restoran

Na drugoj strani, rukovodstvo opštine Kotor osporava da je Kovačević uz objekte od 13.000 kvadrata u industrijskoj zoni, kupio i spornih 89.000 kvadrata zemlje, koja je, kategorični su, vlasništvo opštine.

Maja_Catovic_press– Mi putem suda samo želimo da zaštitimo imovinu koja je jedan kroz jedan opštinska i koju su građani platili – podsjeća Ćatovićka. Skoro devet miliona eura vrijedna zemlja u Grblju, koju je opština platila, a i do danas plaća privatnim vlasnicima, kako bi tamo na skoro 90 000 kvadrata nakon zemljotresa iz Škaljara iselili fabriku Riviera, za manje od pola miliona prešla je u ruke privatnika, Alena Kovačevića – navodi predsjendica Marija Ćatović.

Kovačević je prije par dana o ovom slučaju upoznao Alberta Camarata iz delegacije EU u Crnoj Gori, a odmah nakon toga i opština Kotor je o svemu  pismenim putem sa kompletnom dokumentacijom obavijestila šefa delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Leopolda Maurera.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code