AUDICIJA ZA NOVE ČLANOVE GRADSKE MUZIKE

AUDICIJA ZA NOVE ČLANOVE GRADSKE MUZIKE

376
0
Podijeli

U susret jubileju i proslavi 130 godina postojanja, Gradska muzika Herceg Novi organizovaće u utorak 3. novembra audiciju za prijem novih članova – muzičara i mažoretki, u prostorijama Gradske muzike na Karači, u 19:30 h.

Iz Gradske muzike pozivaju sve zainteresovane, starije od 12 god, da se prijave jer su časovi i članstvo besplatni. Prema riječima predsjednika Gradske muzike, Miodraga Bajkovića, osim starosne granice, uslov je samo da zainteresovani žele da sudjeluju u radu najstarijeg ansambla u gradu i regionu, čak i ako ne znaju da sviraju nijedan instrument, niti znaju plesne korake, jer se to sve upornim radom može naučiti za par mjeseci, poručuje Bajković:
– Za svakoga postoji mogućnost da nauči da svira instrument za 7-8 mjeseci, ili manje ako je talentovaniji, jer to je i prednost ovakvog društva koje radi na amaterskoj bazi, a tako isto i za plesne korake kad je riječ o koreografijama mažoret plesa. Napominjem da su članstvo i časovi besplatni jer roditelji nemaju nikakvih troškova ako djecu pošalju kod nas, kaže Bajković.
Gradskoj muzici su potrebni svi koji bi željeli da sviraju duvačke instrumente – klarinet, flauta, truba, trombon, bas, saksofon, zatim sve vrste udaraljki – bubanj ili doboš.
Sastav Gradske muzike je podmlađen, pa je protekle dvije godine program obnovljen, a pozitvno je da sastav sada čini 80% mladih muzičara. Ono što dodatno ohrabruje, navodi Bajković, je i zainteresovanost onih koji pohađaju Muzičku školu, da se priključe orkestru.
Svi koji žele da sviraju u Gradskoj muzici mogu da joj se priključe tokom čitave godine, bilo kada, nezavisno od audicije koja će biti organizovana u utorak. Gradska muzika za Dan grada dobila je i nove uniforme.
Kontakt telefoni 067 573 637 ili 069 153 778.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code