„Aveti“ zatvorile 21. HAPS, Slobodan Milatović dobio nagradu „Miloš Šami“

„Aveti“ zatvorile 21. HAPS, Slobodan Milatović dobio nagradu „Miloš Šami“

946
3
Podijeli

haps zatvaranjeNa završnoj večeri 21.Haps-a, koji je ove godine prvi put organizovan u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK Herceg festa i sa novim konceptom, odigerana je predstava „Aveti“, Henrika Ibzena, u režiji Andreja Nosova. Nagrada „Miloš Šami“, koju Hercegnovsko pozorište dodjeljuje za izuzetan doprinos Hercegnovskim apriliskim svečanostima, pripala je reditelju Slobodanu Milatoviću.
Opšta je ocjena da je zajednički poetski koncept predstava, odigranih od 8.do 24.aprila, u čijem centru je bilo žensko pitanje, uspio. Publika je nagardila dolaskom i aplauzima sve predstave, a odlično su primljeni i prateći programi, izložba Jasona Golda i omaž Draganu Nikoliću.
I predstava „Aveti“ sinoć je gotovo opčinila publiku. To je dramsko ogledalo, potpuno posvećeno temi ovogodišnjeg HAPS-A, ženskom pitanju, žestok i provokativan komad sa Mirjanom Karanović u glumačkoj roli kakva se rijetko viđa, ocijenio je selektor Stevan Koprivica.
Izvršna producentkinja Festivala, Milina Kovačević, podsjetila je da nagrada „Miloš Šami“ ujedno predstavlja sjećanje na reditelja sa kojim je Pozorište dugo sarađivalo, a čija predstava “Hilperik strašni razbojnik“ i dalje živi, jer se igra 25 godina na domaćoj i drugim scenama.
Prvi put ove godine selektorski pečat Hapsu dao je dramski pisac i direktor Hercegt festa, Stevan Koprivica. Obilježile su ga i dvije domaće predstve, premijerno festivalsko izvođenje predstave „Adam i Eva“, u prvoj pozorišnoj produkciji Herceg Festa, kao i blizu 50-to izvođenje predstave „Plan B“ Hercegnovskog pozorišta.
Obje predstave, režirao je Slobodan Milatović, davši ogroman doprinos HAPS-u i teatarskom životu grada, kazala je Kovačević.
Da nagrada Miloš Šami pripadne Milatoviću odlučili su selektor Stevan Koprivica, predsjednica UO Hercegnovskog pozorišta, Vitka Vujnović, kao i producenti manifestacije, Zoran Živković i Milina Kovačević.
Budući da Milatović nije prisustvovao završnoj večeri 21. HAPS-a nagradu je u njegovo ime primio glumac Miloš Pejović, koji je igrao u njegovoj predstavi „Adam i Eva“.
Izvršni producent festivala Zoran Živković, je uručivši nagradu kazao, da je Milatović svojim kreativnim angažmanom znatno doprinio da HAPS bude prepoznat na pozorišnoj mapi Crne Gore i regiona.

3 Komentari

  1. Dobar festival. Za svakoga po nesto. Nekoliko vrhunskih glumaca. Treba suditi po vidjenom a ne po pricama po gradu. Dvije hiljade gledalaca na sedam predstava je lijep broj. Vise gledalaca nego suncane skale koje pomenu bajbaj koji slusa price po gradu. Sto nije dosao da vidi? Bez pompe i rasipanja, profesionalno odradjeno. Moze i bolje vazda, ali za nas koji smo gledali sve predstave, koji smo se osjecali kao u pravim pozorisnim kucama, ovo je bilo vise nego dobro.
    0    0
  2. vidim nema komentara,a i šta bi komentarisali,program HAPS-a!!?po onome što se priča u gradu, ta man su došli kao Sunčane skale. pa i ova nagrada,sami sebi je dodeljuju?!
    0    0

Ostavite komentar

*

code