Azalela ponudila 1,23 miliona na oglasu za dva prostora Brodogradilišta

Azalela ponudila 1,23 miliona na oglasu za dva prostora Brodogradilišta

1976
8
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_dogadjaji_2015_razno_avgust_brodogradiliste_brod_south_river2Pomorski trening centar Azalea iz Bijele dostavio je ponudu za kupovinu dva poslovna prostora Jadranskog brodogradilišta, po ponuđenoj cijeni od 1,23 miliona eura. Stečajni upravnik, Žarko Ostojić, kazao je na otvaranju pismenih ponuda u Privrednom sudu da dostavljena ponuda sadrži sve oglasom predviđene uslove.
“Ponuđač je dostavio ponudu za kupovinu nepokretnosti odnosno poslovnih prostora u Bijeloj površine 480 metara kvadratnih i 500 metara kvadratnih na istoj parceli”, rekao je Ostojić, a prenosi Mina.
On je naveo da će u zakonom predviđenom roku donijeti odluku o ispravnosti ponude, kao i da će uskoro objaviti oglas za prodaju preostale imovine Brodogradilišta.
“Vrlo brzo idemo na naredni oglas. Postoji zakonska procedura, ali nećemo kasniti”, dodao je Ostojić.
Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je tender za prodaju djelova imovine preduzeća po ukupnoj početnoj cijeni od oko 27,2 miliona eura.
Na prodaju je ponuđena imovina koju čine posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, brodogradnji, pomoćne zgrade, kao i oprema za obavljanje djelatnosti.
Na prodaju su bili posebni djelovi poslovne zgrade u privredi koje čine poslovni prostori površine 480 metara kvadratnih procijenjene vrijednosti 604,8 hiljada EUR, poslovni prostor površine 500 kvadrata u iznosu od 630 hiljada EUR, kao i poslovni prostori površine 671 kvadrat u iznosu od 845,46 hiljada EUR, odnosno 368 kvadrata u iznosu od 436,68 hiljada EUR.
Na prodaju je i restoran koji čine poslovni prostori površine 874 kvadrata u iznosu od 442,03 hiljada EUR i površine 167 kvadrata u iznosu od 84,46 hiljada EUR.
Kupcima se nudi i remontna, radionička i hala kovačnice, kompresorska stanica, skladište drvene građe, brodoopremni pogon, kao i trafostanice.
Oprema za obavljanje djelatnosti koju čine dokovi, dizalice, mašine, alati, kancelarijski namještaj sve po posebnom spisku, istaknutom na oglasnoj table Privrednog suda i oglasnoj tabli stečajnog dužnika procijena je na 17,02 miliona EUR.
Vozni park po posebnom spisku takođe istaknutom na oglasnoj table procjenjuje se na 98,15 hiljada EUR.

Ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko brodogradilište iz Bijele završeno je usvajanjem konačne liste prema kojoj je priznato 18,49 miliona EUR. Sadašnji i bivši radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 miliona EUR.
Stečaj u Brodogradilištu pokrenut je krajem juna na zahtjev Poreske uprave.

Picerija i restoran

8 Komentari

  1. Da li to znači da je sa Brodogradilištem Bijela gotovo, ako se na ovakav način rasprodaje imovina Brodogradilišta? Šteta, šteta, šteta!
    0    0

Ostavite komentar

*

code