Azerbejdžanci ne planiraju da daju zajam od 175 miliona za Verige

Azerbejdžanci ne planiraju da daju zajam od 175 miliona za Verige

1800
3
Podijeli

most verigeIz Ministarstva ekonomije Azerbejdžana saopštili su da nije u planu alokacija sredstava (175 miliona eura) za zajam azerbejdžanske Vlade Crnoj Gori za izgradnju mosta na Verigama. To je objavila azerbejdžanska agencija APA, citirajući portparola Ministarstva ekonomije Azerbejdžana Abasa Alijeva, a prenosi Pobjeda.

APA podsjeća da je ministar ekonomije Sahin Mustafajev kopredsjednik azerbejdžansko-crnogorske međuvladine komisije.

Picerija i restoran

Ta agencija je  ranije izvijestila da ta zemlja planira da izdvoji 175 miliona eura pozajmice za izgradnju mosta na Verigama i obilaznice oko Tivta. Pozajmica bi bila alocirana Javnom preduzeću Monteput. Izvršna vlast finansirala bi projekte kreditom koji bi Azerbejdžan dao po kamati od tri odsto, sa rokom otplate od 15 godina i grejs periodom od pet godina.

Iz Ministarstva finasija su odbili takvu ponudu zbog prevelikog pritiska na budžet,velikih obaveza refinaisranja postojećih kredita, stalnih troškova zbog rasta kamata i u  situaciji kada je državni dug preko 60 odsto.

3 Komentari

  1. Predizborni “abrum” sa mostom nije uspio, treba smisliti nesto novo. Mogla bi fabrika cokolade u Sutorinu ili nesto slicno na Kameno.
    🙂
    0    0

Ostavite komentar

*

code