AZERBEJDŽANCI SPREMNI I ZA ULAGANJA U KOTOR

AZERBEJDŽANCI SPREMNI I ZA ULAGANJA U KOTOR

205
0
Podijeli

Republika Azerbejdžan realizuje niz investicionih projekata u Crnoj Gori, pa je spremna i za ulaganja u Kotoru, kazao je na prijemu kod predsjednika opštin Kotor, dr Aleksandra Stjepčevića, šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori, Sejran Mirzazad.

U prijateljskom razgovoru predsjednik Stjepčević informisao je goste o razvoju turizma u Kotoru, najvećim investicionim projektima kao i o viziji budućeg razvoja UNESCO-vog grada.
Mirzazad je predstavio obrazovni program Republike Azerbejdžan, koji omogućava mladim stipendistima iz Crne Gore da studiraju u Azerbejdžanu. Naime, “ADA” Univerzitet iz Azerbejdžana sa sjedištem u Bakuu svake godine dodjeljuje stipendije za najtalentovanije crnogorske učenike završnih razreda srednjih škola za upis na studije u sljedećim oblastima: poslovna administracija, međunarodne studije, javni poslovi, odnosi s javnošću, informatika, informacioni sistemi, diplomatija i međunarodni poslovi, javna politika, ekonomija i biznis. Trenutno na ovom fakultetu studira 6 stipendista iz Crne Gore.
Šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori izrazio je želju da ovu priliku u budućnosti dobiju i mladi Kotorani. Mirzazad je podsjetio da su predstavnici Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija sa predstavnicima Diplomatske misije Azerbejdžana u Podgorici u proteklom periodu održali prezentacije i u kotorskim školama.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code