Azmont banka dobila dozvolu, Ukrajinci se povukli

Azmont banka dobila dozvolu, Ukrajinci se povukli

1662
2
Podijeli

nikola fabrisCentralna banka Crne Gore saopštila je da je Azmont banka dobila dozvolu da posluje na crnogorskom tržištu, a da je druga banka, ukrajinskog porijekla, povukla dokumentaciju.
Viceguverner Centralne banke za finansijsku stabilnost i platni promet, Nikola Fabris, kazao je Radiju Crne Gore da je naftna kompanija Sokar, iza koje stoji azerbejdžanski kapital, dostavila u oktobru prošle godine zahtjev za otvaranje banke u Crnoj Gori.
Spekulisalo se da bi to bila podrška u realizaciji turističkog kompleksa Porto Novi u Kumboru.
Fabris je kazao da su opravdane najave iz Vlade da bi se u setu mjera za bolje upravljanje javnim dugom mogle naći i koncesije za autoput.
Viceguverner je objasnio da su u prvom kvartalu ove godine zabilježeni dobri rezultati u turizmu i saobraćaju, a u martu i u industriji, te da je stanje u bankarskom sektoru u prvom kvartalu 2016. bolje u odnosu na prethodnu godinu.
– Imamo blagi rast kreditne aktivnosti od 1,4 odsto. Snažan rast depozita 12,8 procenata. Nastavljena je tendencija blagog pada kamata. Prosječna ponderisana, efektivna kamata na odobrene kredite iznosi 8,32 odsto, a novo odobrene malo iznad četiri procenta. Naša su očekivanja da će kamate i dalje padati, ali ne drastično, već postepeno – naveo je Fabris.

2 Komentari

  1. Nikola, sad si najnize pao. O kakvim poslovnim kamatama ti pricas. Nemoj se brukati, znam da mnogo vise znas. Bruko, za dobru platu si prodao zemlju, a realno nemas gde otici.
    0    0

Ostavite komentar

*

code