“Azmont” bez dozvole za nastavak gradnje naselja Lower village, dok ne plati...

“Azmont” bez dozvole za nastavak gradnje naselja Lower village, dok ne plati komunalije

3266
8
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

portonovi radovi 241215 3Ministarstvo održivog razvoja i turizma prekinulo je postupak izdavanja građevinske dozvole za izgradnju objekata naselja Portonovi u Kumboru u dijelu zone mješovite namjene Lower village – faza III i faza IV, u zahvatu Državne studije lokacije „Sektor V – izmjene i dopune“ za prostor bivše kasarne „Orjenski bataljon“ u Kumboru, zbog nepostojanja dokaza o plaćanju naknade za komunalno opremanje.
Kako se navodi u zaključku, prekid postupka traje do okončanja postupka pred nadležnim organom Opštine Herceg Novi – Sekretarijatom za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine. Kompanija Azmont dužna je da u roku od deset dana od konačnosti ovog zaključka dostavi ovom organu dokaz o pokretanju postupka kod navedenog organa. U suprotnom, postupak će biti obustavljen.
U obrazloženju dokumenta se navodi da MORT na osnovu dostavljene dokumentacije nema dokaza o uređivanju odnosa u pogledu plaćanja naknade za komunalno opremanje u skladu sa Zkonom o uređenju prostora i izgradnji objekata.
MORT se 29.12. 2015. po službenoj dužnosti obratilo Opštini Herceg Novi – Sekretarijatu za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, za dostavljanje dokaza o plaćanju naknade za komunalno opremanje. Kako se dalje navodi u obrazloženju, polazeći od činjenice da su pitanja izdavanja dokaza i saglasnosti utvrđena posebnim propisima i da predstavljaju samostalne pravne cjeline za čije rješavanje je nadležan drugi organ, stekli su se uslovi da se postupak prekine, dok nadležni organi ne riješe ovaj problem.
Zaključak je konačan u upravnom postupku i protiv njega žalba nije dopuštena, već se može pokrenuti upravni spor kod Upravnog suda Crne Gore u roku od trideset dana od dana njegovog prijema.
Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Azmont investments podnio je 24. decembra prošle godine.

8 Komentari

 1. Ovo je privatni problem te firme,a ne javni. Oćemo li se ikad uklopit u novi sistem i gledat svoja posla?Azmon bi trebao da vas pita što se to vas tiče.
  0  0
 2. bolje da su to regulisali nekim ugovormo da azmont sredi tipa kumbor i djenovice dase uklope u projekat jer ovako ce pare da odu na plate i opet se nista nece srediti u cilju boljeg doceka turista.
  a sto popovic i brkovic ne plate komunalije i posebno brkovic ne plati penale sto je unistio toliko hotela.
  0  0
 3. Opština toleriše “Velikom strateškom investitoru” gospodinu Brkoviću neplaćanje poreza na nepokretnost,ugovorene obaveze prema Opštini po kupoprodajnom Ugovoru o privatiaciji,dok u isto vrijeme blokira rad onima koji žele nešto uraditi za ovaj zamrli grad.
  0  0

Ostavite komentar

*

code