Azmont do sada u izgradnju Portonovog uložio 189 miliona eura

Azmont do sada u izgradnju Portonovog uložio 189 miliona eura

2537
7
Podijeli

Kompanija Azmont Investments izmiririla je do sada sve  obaveze i platila takse u punom iznosu za izdavanje građevinskih dozvola, saopšteno je iz menadžmenta.

portonovi-cgi-1– Trenutno, kompanija Azmont Investments čeka na izdavanje građevinske dozvole za izgradnju zgrada u Portonovi rizortu – naselje Ribarski dok (parcela UP1-MN5). Za potrebe izdavanje ovih dozvola, kompanija je platila 963.414,49 eura Opštini Herceg Novi i 59.946,47 eura Regionalnom Vodovodu (ukupno 1.023.360,96 EUR). Nakon predaje cjelokupne tehničke dokumentacije, kao investitor dostavili smo dokaz o uplati Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a kao finalni dokument koji je potreban za izdavanje građevinske dozovole – navode iz Azmonta.

Picerija i restoran

Oni uskoro očekuju izdavanje građevinske dozvole za dio Ribarskog doka i podsjećaju da su  do sada investirali 189.733.000 eura u izgradnju Portonovi rizorta, međutim nisu zadovoljni medijskom podrškom.

– Jako smo razočarani medijskim napisima koji utiču na sveopštu sliku kompanije na nacionalnom, ali i međunarodnom nivou. Podsjećanja radi, investicija u Portonovi rizort će dostići 650 miliona EUR (ugovorna obaveza i planirana investicija za period od četiri godine je 52.000.000 EUR, odnosno za period od 8 godina 258.000.000 EUR). Ujedno, ovo je najveća azerbejdžanska investicija van zemlje i van energetskog sektora. Pored ove investicije od gotovo 190 miliona EUR, Azmont Investments je platio 33,8 miliona EUR različitih taksi i sve u datim rokovima – tvrde u ovoj kompaniji.

Azmont Investments je u julu ove godine započeo i proces prodaje, a dva događaja su organizovana (u julu u Londonu i u Dubaiju u novemberu) kako bi promovisali ne samo Portonovi rizort već i Crnu Goru kao destinaciju.

– Negativni medijski natpisi koji su zasnovani na nepotpunim i neprovjerenim faktima značajno utiču na sveopštu percepciju projekta kao i poslovnog okruženja naročito kada su u pitanju investicije. Dodatno, ovakve vrste informacija mogu imati i negativan uticaj na opštu percepciju Portonovi projekta koji je u izgradnji, ali i cijele zemlje. Čvrsto vjerujemo da treba svi zajedno da se fokusiramo  na promociju Crne Gore kao destinacije, a medijska podrška je ključan element u tome – napominju iz Azmonta.

Podsjećaju i da Azmont Investments nastavlja da vodi projekat koji je od nacionalnog značaja, i nastavlja saradnju sa Vladom Crne Gore u tom dijelu, poštujući lokalne zakone i uredbe.

– Nastavljamo sa ovakim radom, istovremeno pravovremeno ispunjavajuće sve naše obaveze koje se odnose ne samo na Portonovi rizort već i ostale aktivnosti u Crnoj Gori -saopšeno je iz kompanije.

7 Komentari

 1. Kako to misliš @Observer “volontirajte malo”, “priključite se” ? Ne pravi se u Kumboru magistrala, put do škole, ambulanta, crkva, pa da prionemo. !? Pravi se turističko (komercijalno), privatno naselje, tj. kompleks (da ne kažem “rizort”) I koliko vidim, većinom će tu biti stanovi, vile za prodaju. Od hotela još nema ni “H” 🙂 Kao MSc., konkurisao sam za posao više puta, ali bez uspijeha. A dotična gospoda iz Azmonta, su i sami djelimice doprinijeli “lošem glasu”. Ljudi sa pravom sumnjaju. Koje li je godine ono počela gradnja ? Koji bješe datum, kad su svečano onim macama (čekić, ne životinja..ha ha), udarili u zid bivše kasarne, kad je počelo rušenje ? Prođe od tad “par godinica”. Narod vidi, kako se i šta radi, i u Općini, i u državi. (Primjer Kolektor, most Verige, priključak na Reg.vodovod, Autobuska.. i td) “Koga su zmije ujedale, taj se i guštera boji”. Praštajte “Azmontovci” 🙂
  0  0
 2. Najlakse je kritikovati sakriven,anonimno. Prikljucite se i volontirajte malo,kao mi nekada na radnim akcijama. Samo pametujete,kritikujete, a kada treba povuci nema vas nigdje.
  0  0
 3. Imamo istu korist i od vila i stanova i od hotela;ko zna nešto da radi vazda će sebe pronaći,a ko samo zastupa opoziciju koja mu nameće svoju teoriju zasnovanu na bolu iz davnina vazda će imat problem.
  0  0
 4. …a ko misli da je jeftino raditi nije nikad ništa radio,neka proba ako zna,uostalom njihove pare su njihova stvar,a ulaganje je državna stvar.
  0  0

Ostavite komentar

*

code