„AZMONT“ DOBIO DOZVOLU ZA LOWER VILLAGE – PRVU FAZU NASELJA PORTONOVI

„AZMONT“ DOBIO DOZVOLU ZA LOWER VILLAGE – PRVU FAZU NASELJA PORTONOVI

341
0
Podijeli

U zoni mješovite namjene naselja Portonovi u Kumboru kompanija „Azmont investments” dobila je građevinsku dozvolu Ministarstva održivog razvoja i turizma za Lower Village.

Ukupna površina objekata za naselje Portonovi, odnosno Malo selo i prvu fazu, je nešto preko 45 hiljada kvadrata. U prizemlju će biti 7876, a objekti će imati suteren, prizemlje i onda sa još jednim, dva ili tri sprata.
Lower Village, odnosno Malo selo, imaće 4 niza objekata. Na 22 hiljade kvadrata prostiraće se garaže, tehničke i pomoćne prostorije, poslovni prostor i lokali. Apartmani, vertikalne i horizontalne komunikacije, terase, tehničke i pomoćne prostorije biće izgrađeni na 7430 kvadrata.
Takođe, na skoro 3500 metara kvadratnih predviđeni su drugi i treći, a na 7400 kvadarta četvrti niz objekata, za apartmane, vertikalne i horizontalne komunikacije i tehničke prostorije.
Idejni projekat uradili su vodeći projektanti dipl. inž arh. Jugoslav Janjić i firme: “Dizajn arhitektura” iz Beograda, odnosno jedinica u Podgorici, zatim Kopring PMC, Simes inženjering i Elcon, Plan plus, Pop projekt, svi iz Podgorice. Angažovani su i Cepting iz Beograda i VL inženjering iz Budve.
Investitor je u obavezi da izradi glavni projekat, a ukoliko ne započne gradnju u roku od dvije godine izgubiće to pravo.
Prije ovih informacija o projektu Portonovi iz resornog Ministarstva su potvrdili da će „Azmont” dovesti “One and only brend” u Crnu Goru koja će biti prva destinacija u Evropi koja će ga imati.
Zamjenik dirketora Azmont Investment Rašid Rasulu za “Vijesti” je nedavno kazao da radovi kasne “zbog nepredviđenih okolnosti na koje je teško uticati”. Među njima je naveo, loše početno stanje zemljišta za fundiranje, dodatne istražne radove, produžetak roka izrade projekta, sanaciju terena, poboljšanje terena za izradu fundamenta.
“Ako sve bude išlo po planu i budemo imali adekvatnu i pravovremenu podršku od svih partnera i državnih institucija, možemo očekivati da će Portonovi kompleks uključujući i ‘One and only’ hotel biti u potpunosti operativan za sezonu 2018. godine”, kazao je Rasulu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code