“Azmont” dobio dozvolu za treću i četvrtu fazu naselja Lower village

“Azmont” dobio dozvolu za treću i četvrtu fazu naselja Lower village

3168
16
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

portonovi projekat 2Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je kompaniji “Azmont investments”, koja gradi kompleks Portonovi u Kumboru, građevinsku dozvolu za treću i četvrtu fazu naselja Lower village.
Riječ je o površini od 1766 kvadrata, sa jednim spratom i prizemljem od 875 m2 za treću fazu. U okviru nje biće objekat mješovite namjene sa bazenom od 86 kvadrata u centralnom dijelu, navodi se u rješenju.
Za četvrtu fazu ovog naselja, takođe spratnosi P+1, predviđen je  objekat mješovite namjene površine 1383 m2, sa prizemljem od 684 kvadrata. Imaće zajednički bazen od 134 kvadrata i podzemnu tehničku etažu.
Ministarstvo dozvoljava faznu izgradnju. Idejni projekat je uradila dipl. inž. arh. Dragana Mihić Tešanović i još sedam dizajnerskih kuća iz Herceg Novog, Podgorice i Beograda.
Investitor je dužan da napravi glavni projekat, a ukoliko ne počne gradnju za dvije godine od dana izdate građevinske dozvole ona će mu biti oduzeta.

Zašto je “zatvorena” priča o Portonovim?

Picerija i restoran

portonovi projekat 1Šta stvarno gradi “Azmont investments”, dokle je stigla izgradnja projekta Portonovi, kada će početi gradnja hotela One&only, šta je investitor preduzeo da zaštiti i valorizuje zatečene vrijedne arheološke i istorijske lokalitete na mjestu bivše kasarne “Orjenski bataljon”, kao i brojna druga pitanja koja intrigiraju javnost, za sada su bez odgovora. Poštujući instituciju PR kompanije Radio Jadran čeka strpljivo od 24. februara da dobije odgovore na dostavljena pitanja.
Nije nam jasno zašto je potrebno toliko vremena, kao i zašto nema više transparentnosti oko realizacije “projekta vijeka”, vrijednog pola miliajrde eura? Osim toga, umjesto PR informacija javnost zaslužuje  autentičnu sliku i podatke sa gradilišta, direktno sa terena, kroz razgovor sa komptentnim sagovornicima. Novinari su za to skoro već godinu  uskraćeni.

16 Komentari

 1. Porto Kumbor-Đenović će biti centar obnovljenoga grada Stoli,koji je davno nestao pod morem baš na tome mjestu.Biće to novo rođenje nakon više vjekova i bićemo zadivljeni i zahvalni ljudima koji znaju da misle i zaslužuju makar poštovanje neznalica.
  0  0
 2. za yyyy…jaci si od Austrijskog katastra.Bravo!
  Za sve one sto su kao ti, i od kojih istorija pocinje od vas sanih,
  Portonovi treba slovit DJENOVIC-KUMBOR!
  0  0
 3. Zainteresovan sam da kupim stan u naselju Portonovi-Kumbor ali iskljucivo u djelu koji pripada Djenovicima. Jel zna neko cijenu? Cuo sam da je u Djenovicima skuplje nego u Kumbor…
  0  0
 4. td, prijatelju koja četvrtina je u Đenovićima… tabla za Đenoviće ti je posle zgrade kod bivšeh otpada. Čak je samim tim i zgrada pošte teritorijalno u Kumboru. Mada nije ni bitno po meni, samo mi ne ide u glavu to tvoje forsiranje…
  0  0
 5. TD,sačekaj,polako,nastavlja se gradnja,cijelo Đenoviće će biti izgrađeno i vraćamo mu staro ime…a Novi neka bude Igalo ako ne drži do sebe,….
  0  0
 6. Izgradene zgrade nemaju veze sa prvim projektom koji nam je bio prestavljen,a i obecanje prvo je bilo otvaranje 2016-te.Kasnice izgleda nekoliko godina zbog povecane spratnosti objekata.A što ne bi udvostručili kad su oslobodeni mnogih dažbina za gradnju,koje svaki jado da rješi stambeno pitanje mora platit.
  0  0
 7. Naravno da bi izgradnja hotela svima bila draza, ali, samo neka se radi. Svima je bolje da se radi i gradi.
  Sugestija po ko zna koji put. Ovo nije Portonovi Kumbor već Portonovi DENOVIC-KUMBOR.
  Dok je bila VOJNA POSTA KUMBOR, KASARNA KUMBOR itd to je moglo da prodje, medutim danas vise NE MOZE! Zbog cega je to bitno? Zbog istorije i kulture oba mjesta. CETVRTINA ako ne i vise gradi se i DJENOVICE, pa ko bude pisao istoriju ovoga kraja treba da je temelji na istini i cinjenici. Ili cemo mi preuzeti exkluzivno pravo za KROJENJE ISTINE, pa da i ovu cinjenucu ZABETONIRAMO za VIJEK VIJEKOVA! Uprotivnom, neka Djenovice SKRATE za 300/400 metara, neka stave tablu KUMBORA na potok kod Mustura, Medveda i Vojvodica pa onda neka pisu – Portonovi KUMBOR. Nesto od ove dvije varijante mora bit. Treca varijanta je LAZ!
  0  0

Ostavite komentar

*

code