„AZMONT“ DOBIO GRAĐEVINSKU DOZVOLU ZA PRVU FAZU NASELJA PORTONOVI

„AZMONT“ DOBIO GRAĐEVINSKU DOZVOLU ZA PRVU FAZU NASELJA PORTONOVI

0
Podijeli

Investitor „Azmont investments” dobio je građevnsku dozvolu resornog Ministasrtva za gradnju objekata u naselju Portonovi u dijelu zone mještovte namjene, Lower Village, odnosno za fazu 1, saznaje Radio Jadran.

Sve katastaske parcele za koje je Ministarstvo izdalo građevnisku dozvolu su u zahvatu Državne studije lokacije Sektor 5 – izmjene i dopune za prostor bivše kasarne u Kumboru.
Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Server Birkan je sredinom decembra prošle godine zatražio izdavanje građevinske dozvole. Predviđena je etapna gradnja projekta. Prvo će se graditi apartmanski sa pratećim komercijalnim sadržajima, zatim kondo i apart hoteli, kongresni centrar i centralna podzemna garaža, za šta je građevinska dozvola i izdata.
Uslijediće gradnja objekata mješovite namjene (stanovanje i komercijalni sadržaji), zatim onih za mješovitu namjenu u neposrednom zaleđu marine, turističko naselje sa pratećim sadržajima, djelimično uređena kupališta.
Sljedeća faza, nakon ovih radova, biće rekonstrukcija male crkve Sv. Neđelje, s antičkim ostacima, pa izgradnja objekata namijenjenih za stanovanje, luksuznih vila, rekonstrukcija parkova, gradnja pristaništa, plažnog bara.
Planirana je i izgradnja Centra mjesne zajednice sa bazenom, ugostiteljskim i kontrolnim objektom.
Do 2017. godine biće izgrađen luksuzni turistički kompleks sa donjim selom, marinom sa 250 vezova, kao i pješčanom plažaom sa 900 ležaljki. Čitav kompleks, koji u ovom momentu predstvalja najveću turističku investiciju u Evropi, koštaće preko pola milijarde eura.
„Azmont Investments” je za naknadu za opremanje građevinskog zemljišta na račun opštine Herceg Novi, 17. decembra uplatio 2,3 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code