Azmont i Carine tražili izmjene i dopune Državne studije lokacije “Sektor 5”...

Azmont i Carine tražili izmjene i dopune Državne studije lokacije “Sektor 5” Herceg Novi

9
Podijeli

Kumbor dobija svakog dana nove vizure, a pogled na taj kompleks sa zgradama, marinom, hotelom One&Only, spa centrom, restoranima, vrijedan oko 600 miliona eura, naročito je lijep sa Luštice.

No, u dugom očekivanju informacija iz kompanije, o tome kako napreduje izgradnja rizorta, iz resornog Ministasrtva obavještavaju da je danas počela Javna rasprava o Nacrtu izmjena i dopuna Državne studije lokacije “Sektor 5” –  Kumbor, Herceg Novi. Javna rasprava će trajati do 11. maja.

Picerija i restoran

Kako očekuju u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, ona treba da podstakne stručnjake i širu javnost da se uključe i daju konkretne predloge, mišljenja i komentare na Nacrt izmjena i dopuna ove Državne studije.

Najvećim dijelom ovog zahvata gazduje Azmont Investments, d.o.o. Herceg Novi, koji posjeduje pravo dugoročnog zakupa lokacije kasarne “Orijenski bataljon” Kumbor.

U skladu sa smjenicama važeće DSL Sektor 5, na području kasarne je u avgustu 2013. godine, započet projekat Portonovi. Tada je najavljeno da će do maja 2016. biti završen kompleks i prvi “One and only” hotel u Evropi, sa 110 luksuznih soba, apartmana, vila i spa-centrom na 3.000 kvadrata, marinom sa 250 vezova, restoranima i barovima, bulevarima, plažnim i kantri klubovima, luksuznim vilama… – Proces izgradnje objekata se radi paralelno sa procesom izrade tehničke dokumentacije za naredne objekte, koji su planirani za gradnju. Kroz ove interaktivne procese ukazala se potreba za unaprjeđenjem infrastrukturnih rješenja, kao i rješavanjem nekih neusaglašenosti koje su evidentirane na samom terenu. Zbog toga je Azmont investments d.o.o. podnio inicijativu za izradu izmjena i dopuna DSL Sektor 5 – objašnjavaju u Ministarstvu, dodajući da je Azmont dostavio Masterplan.

Inicijativu za izradu izmjena i dopuna DSL jeu podnijela i kompanija Carine d.o.o., čije parcele se nalaze u neposrenoj blizini Azmont investments d.o.o.

Kako bi se obezbijedili optimalni uslovi za uvid zainteresovanih i davanje eventualnih sugestija i primjedbi, Nacrt planskog dokumenta će biti dostupan tokom cijelog trajanja javne rasprave u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Podgorica, IV Proleterske brigade broj 19, III sprat, kancelarija br. 303, od 10 do 13 časova, kao i u Sekretarijatu za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi, svakog radnog dana.

Nacrt planskog dokumenta će biti dostupan na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma www.mrt.gov.me, portalu E-uprave, a primjedbe i sugestije mogu se slati putem e-mail-a: javna.rasprava@mrt.gov.me, portal E-uprave ili na arhivu Ministarstva održivog razvoja i turizma, IV proleterske 19 u Podgorici.

9 Komentari

  1. Zar prosle nedelje na zemljistu bivseg PKB na 18m dubine nije pronadjeno lekovito blato kao u Igalu.Koliko je opasno tu graditi hotel,a mozda bi se vise isplatilo i da bude banja???

  2. a dje su nestali nalazi i zaključci stručnih komisija, radjeni poslije zemljotresa iz 1979.o tome da je baš ovaj prostor kojim raspolazu Carine zabranjen za čvrstu gradnju?

    11
    2

Ostavite komentar

*

code