„Azmont investments“ osniva banku u Crnoj Gori

„Azmont investments“ osniva banku u Crnoj Gori

1083
1
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

azmont logoUkoliko kompanija „Azmont investments“ dobije licencu, buduća, petnaesta banka na crnogorskom bankarskom tržištu zvaće se Azmont banka. Zakonski rok za odlučivanje Centralne banke Crne Gore po predatom zahtjevu je 180 dana.
Iz „Azmonta“ su proračunali, kako je nezvanično rečeno „Pobjedi“, da im se isplati otvoriti banku u Crnoj Gori zbog projekta Portonovi, kad su vidjeli da su samo u prvoj polovini ove godine na ime poreza i doprinosa za 500 zaposlenih platili više od pet miliona eura, koliko iznosi osnivački kapital za otvaranje banke u Crnoj Gori. Toliko radnika trenutno zapošljavaju Azmont i kompanija Triangle Montenegro, koja je zadužena za građevinske radove u Kumboru.
Iz kompanije su procijenili da bi, kad krenu radovi punim kapacitetom, mogli računati na povrat PDV-a do 12 miliona eura.
Još jedan razlog za otvaranje banke je gradnja TAP gasovoda od azerbejdžanskog nalazišta Šah Deniz u Kaspijskom moru do Evrope, preko Turske, Grčke i Albanije, koja bi trebalo da bude završena do kraja ove decenije.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code