Azmont investments ulazi u bankarski sektor ove godine, a u Portonovi ulaže...

Azmont investments ulazi u bankarski sektor ove godine, a u Portonovi ulaže 52 miliona eura

845
0
Podijeli

azmont logoAzmont Investmenst intenzivno radi na strategiji i planu pozicioniranja Azmont banke na crnogorskom bankarskom tržištu, koje ima potencijal i razvojne mogućnosti, saopštio je zamjenik izvršnog direktora kompanije, Rashad Rasullu.

“Kao investitor koji može da koristi veliko iskustvo svojih osnivača i akcionara u finansijskom sektoru, vidjeli smo potencijal i razvojne mogućnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori, uprkos jakoj konkurenciji. To je bio i osnov naše odluke da uđemo u bankarski sektor”, rekao je Rasullu agenciji Mina-business.
On smatra da je rano govoriti o konkretnim ponudama i onome što će, kao banka, donijeti Crnoj Gori. Najprije je potrebno da dobijemo zvaničnu potvrdu i dozvolu Centralne banke, kazao je Rasullu.
On je ponovio isto što i u prednovogodišnjem intervjuu za Radio Jadran, zamjenik izvršnog direktora za operacije u Azmont Investmentsu Stevan Milić, da je Azmont Investments zadovoljan dinamikom realizacije planiranih projekata u Crnoj Gori, ali i da očekivanja rastu kako se približava prvo otvaranje u 2017. godini.
Rasullu je podsjetio da je Azmont Investments od 2013. godine u projekat Portonovi ukupno investirao oko 150,45 miliona eura, tri puta više nego što je planirano. Takođe i da je planirana investicija za period od četiri godine, odnosno do kraja ove, iznosi 52 miliona eura, a za osam godina, odnosno do 2020. godine 258 miliona eura.
Kompaniju u narednom periodu očekuje mnogo građevinskih radova u susret prvom otvaranju koje je planirano za sezonu 2017.
“Pored izgradnje, mnogo posla imamo i u dijelu takozvanih finih radova, jer naš marketing i pozicioniranje takođe treba da počne. Cilj nam je da promovišemo i pozicioniramo Crnu Goru kao destinaciju, a njen dragulj, što Boka Kotorska jeste, predstavimo široj publici. Naš Portonovi je tek jedan, ali veoma dragocjen, dio ove slagalice”, kazao je Rasullu.

Picerija i restoran

On je ocijenio da će ova godina biti veoma zanimljiva sa više aspekata i kroz druge planirane investicije, prije svega u razvoj ljudskih potencijala u Crnoj Gori, donijeće dosta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code