Azmont investments ulazi u bankarski sektor ove godine, a u Portonovi ulaže...

Azmont investments ulazi u bankarski sektor ove godine, a u Portonovi ulaže 52 miliona eura

789
0
Podijeli

azmont logoAzmont Investmenst intenzivno radi na strategiji i planu pozicioniranja Azmont banke na crnogorskom bankarskom tržištu, koje ima potencijal i razvojne mogućnosti, saopštio je zamjenik izvršnog direktora kompanije, Rashad Rasullu.

“Kao investitor koji može da koristi veliko iskustvo svojih osnivača i akcionara u finansijskom sektoru, vidjeli smo potencijal i razvojne mogućnosti bankarskog sektora u Crnoj Gori, uprkos jakoj konkurenciji. To je bio i osnov naše odluke da uđemo u bankarski sektor”, rekao je Rasullu agenciji Mina-business.
On smatra da je rano govoriti o konkretnim ponudama i onome što će, kao banka, donijeti Crnoj Gori. Najprije je potrebno da dobijemo zvaničnu potvrdu i dozvolu Centralne banke, kazao je Rasullu.
On je ponovio isto što i u prednovogodišnjem intervjuu za Radio Jadran, zamjenik izvršnog direktora za operacije u Azmont Investmentsu Stevan Milić, da je Azmont Investments zadovoljan dinamikom realizacije planiranih projekata u Crnoj Gori, ali i da očekivanja rastu kako se približava prvo otvaranje u 2017. godini.
Rasullu je podsjetio da je Azmont Investments od 2013. godine u projekat Portonovi ukupno investirao oko 150,45 miliona eura, tri puta više nego što je planirano. Takođe i da je planirana investicija za period od četiri godine, odnosno do kraja ove, iznosi 52 miliona eura, a za osam godina, odnosno do 2020. godine 258 miliona eura.
Kompaniju u narednom periodu očekuje mnogo građevinskih radova u susret prvom otvaranju koje je planirano za sezonu 2017.
“Pored izgradnje, mnogo posla imamo i u dijelu takozvanih finih radova, jer naš marketing i pozicioniranje takođe treba da počne. Cilj nam je da promovišemo i pozicioniramo Crnu Goru kao destinaciju, a njen dragulj, što Boka Kotorska jeste, predstavimo široj publici. Naš Portonovi je tek jedan, ali veoma dragocjen, dio ove slagalice”, kazao je Rasullu.

On je ocijenio da će ova godina biti veoma zanimljiva sa više aspekata i kroz druge planirane investicije, prije svega u razvoj ljudskih potencijala u Crnoj Gori, donijeće dosta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code