BACANJE KOSTIJU I OSTATAKA SIROVOG MESA UBUDUĆE KAŽNJIVO I DO 3000 EURA

BACANJE KOSTIJU I OSTATAKA SIROVOG MESA UBUDUĆE KAŽNJIVO I DO 3000 EURA

125
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Mnoge mesare i poslovni objekti do sada su prolazili nekažnjeno prilikom nepoštovanja opštinske odluke o održavanju čistoće.

Obično uveče, kako smo zabilježili i sinoć na Toploj II, ispred marketa „Voli”, mesari iznose u kolicima ostatke kostiju i sirovo meso bacaju u kontejnere. Onda psi i mačke, glodari, dolaze po svoj obrok. Mogućnosti zaraze, pogotovo po velikim vrućinama su ogromne.
Prema riječima načelnika komunalne policije Zorana Bijelića, do skoro nijesu imali zakonskog osnova da kažnjavaju prekršioce za nepropisnao odlaganje otpada, pogotovo kao u ovom slučaju animalnog porijekla. Međutim, na majskoj Skupštini usvojena je odluka kojom su predviđene i velike kazne. One će već od ponedjeljka, kada Odluka izađe u Službenom listu, početi da se primjenjuju.
– Određen je jedan komunalni policajac koji će svakodnevno biti na terenu sa radnicima „Čistoće” i obilaziti sve objekte i dijelove grada. Svi mesni prerađivači u obavezi su da posebno odlažu animalmni otpad, a domaćinstva u tom slučaju nijesu podložna kažnjavanju, jer je riječ o manjim količinama i one se tretiraju kao komunalni otpad i zakopavaju na deponiji – kaže nam Bijelić.
Inače, za nepoštovanje bilo koje odredbe Odluke o održavanju čistoće kazne su u rasponu od 150 do 1500 eura za pravno lice, za preduzetenika od 50 do 3000 eura. I odgvornom licu u preduzećima moguća je kazna od 20 do 1000 eura. Ubuduće i građani će morati da se ponašaju odgovornije, ili da rizikuju da budu sankcionisani sa 20 do 1000 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code