Balkanfila 2016: Katurićima nove zlatne medalje

Balkanfila 2016: Katurićima nove zlatne medalje

946
0
Podijeli

tomo katuric tirana 120516 1U Modernoj galeriji, u Tirani je od 4 – 9. maja održana je filatelistička izložba “Balkanfila 2016”, na kojoj se Crna Gora okitila sa dva zlata i dvije pozlaćene medalje za 4 kolekcije Katurića. Učestvovalo je 12 balkanskih zemalja, Rusija i Kipra. Izložba je imala 360 vitrina sa 160 izlagača uključujući literaturu.

– Na otvaranju je bilo dosta novinara i 9 kamera. Ovo je bila prva internacionalan filatelistička izložba u Albaniji. Posjećenost je bila na zavidnom nivou, jer se organizovao dolazak učenika od i razreda do studenata – priča filatelista Tomo Katurić.

Picerija i restoran

tomo katuric tirana 120516 2Palmares, tj svečana večera i dodjela zlatnih medalja sa Grand prix-a je održana u prestižnom hotelu Internacional. Svečanosti su prisustvovali ambasadori zemalja učesnica izložbe. Među zvanicama je bio ambasador Crne Gore, Ferhat Dinoša, koji je Tomu Katuriću čestitao na osvojenim medaljama.

“Ovo je još jedan dokaz da je poštanska marka počasni ambasador svake države”, istakao je Katuruć, koji smatra da je izložba u Tirani  “zagrijavanje” za odlazak na veliku svjetsku postavku, koja će se održati  u New Yorku od 26. maja do 4. juna na kojoj će učestvovati 90 zemalja svijeta, članica FIPA.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code