Balkansko karate prvenstvo za pionire i mlađe kadete: Tri bronze za Novljane

Balkansko karate prvenstvo za pionire i mlađe kadete: Tri bronze za Novljane

3045
3
Podijeli

Osmoro takmičara Karate saveza Herceg Novi (karate klub Šotokan i karate klub Bijela) na Balkanskom prvenstvu u Beogradu osvojili su 3 bronzane medalje. Bojan Vulović (2005 god.) u kategoriji borbe – 35kg, Petar Damjanović (2004.god.) borbe – 50kg i Anja Bulajić, Sara Raković, Maša Bulajić ( 2002.god.) u ekipnom izvođenju kata za 2002 godište.

balkansko prvenstvo karate 2Na prvenstvu je nastupilo preko 830 takmičara iz 10 zemalja: Srbija, Crna Gore, BiH, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Turska, Rumunija, Bugarska, Albanija. Reprezentacija Crne Gore je zauzela 6. mjesto u ukupnom plasmanu sa 2. zlatne 3. srebrne i 10. bronzanih medalja.

Picerija i restoran

Prvo mjesto osvojila je reprezentacija Turske sa 20. zlatnih 11. srebrnih i 17. bronzanih, drugo mjesto  reprezentacija BiH sa 7. zlatnih 8. srebrnih i  21.bronzanu, treće mjesto osvojila je reprezentacija Srbije sa 6. zlatnih, 6. srebrnih i 15. bronzanih medalja.

balkansko prvenstvo karate petar damjanovicSelektorka Milena Milačić je zaslužna za rezultat kata tima: Maša Bulajić, Sara Raković, Anja Bulajić, koji je povezala na pravi način.

Inače, članovi Karate saveza Herceg Novi, Mia Bošnjaković – kate 2005 god. – izgubila je u četvrtfinalu, trećem kolu, od predstavnice iz Srbije rezultatom 3:2. S obzirom da predstavnica Srbije nije ušla u finale, nije povukla našu takmičarku u borbu za treće mjesto.

Aleksandar Medojević-borbe 2005, -35 kg – izgubio u prvom kolu, od

predstavnika iz Albanije. Nemanja Mikulić – borbe 2003 – 45 kg. Pobijedio je u prvom kolu takmičara iz Turske rezultatom 3:1. U drugom kolu izgubio od takmičara iz Makedonije 1:0. Takmičar iz Makedonije izgubio u polufinalu i nije povukao našeg  u repasažu.

balkansko prvenstvo karate 1Treneri Marko Vašalić, Dejan Bošković i Slađan Mikulić , koji su bili u Beogradu sa djecom, zahavljuju i kolegama koji nisu bili sa njima, ali bez  kojih ne bi bio ostvaren veliki uspijeh: Marku Bulajiću, Tijani Šnobl, Tijani Stevović, Sandri Zarubica, Sari Stevović, Kseniji Zarubica, Relji Novaković. Takođe i roditeljima bez kojih ne bi mogli da odu na Balkansko prvenstvo. Jer, oni  su snosili veliki dio troškova.

“Izostala je pomoć Opštine od koje nismo dobili sredstva, iako smo savez koji donosi najbolje rezultate, kako na domaćim tako i na međunarodnim zvaničnim takmičenjima. Naši takmičari do 14 godina jedini imaju balkanske medalje  posljednje dvije godine – podsjećaju treneri Karate saveza Herceg Novi.balkansko prvenstvo karate 3

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code