BALOTE NA ORJENSKOM SEDLU NAKON 20 GODINA

BALOTE NA ORJENSKOM SEDLU NAKON 20 GODINA

222
0
Podijeli

Planinarski klub Subra organizovaće sjutra manifestaciju “Povratak boće na Orjensko sedlo”, u saradnji sa TO Herceg Novi i Boćarskim klubom “Val”.

Biće to pokušaj da se doprinese revitalizacij tradicionalnog duha ovog kraja, gdje su se nekada igrale balote.
Okupljanje učesnika planirano je za 9 h kod planinarskog doma Orjen Sedlo, a pola sata nakon toga uslijediće otvaranje nove markirane staze Orjen sedlo – Kosmaš, uz pješačku turu koja će trajati do 11 h. Do 11:30 h trajaće prijavljivanje boćarskih ekipa za revijalni turnir na obnovljenim zogovima, na kojima se nije igralo više od dvije decenije. Početak dvosatnog turnira predviđen je tačno u podne. Od 14-15 h biće pauza za ručak, nakon čega će turnir biti nastavljen.
Iz PK Subra navode da boća ne simbolizuje toliko sport koliko stara vremena druženja na otvorenom, kroz ćakulu i dobru opuštenu atmosferu. Nastojanje ovog Kluba da oživi i valorizuje hercegnovsko zaleđe je za svaku pohvalu. Ovog ljeta organizovali su već dvije radionice tradicionalne gradnje u kamenu u tehnici „na suvo”. Volonteri-polaznici obnovili su tada i urušeni kameni podzid zoga na Orjenskom sedlu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code