BAOŠIĆI: (NE)MOGUĆA PRIJAVA BORAVKA BEZ LISTA NEPOKRETNOSTI

BAOŠIĆI: (NE)MOGUĆA PRIJAVA BORAVKA BEZ LISTA NEPOKRETNOSTI

182
0
Podijeli

Iako ovog jutra ispred turist biroa u Igalu nije bilo velike gužve, problemi oko prijavljivanja boravka gostiju sporo se prevazilaze, bez obzira na velike napore zaposlenih u TO Herceg Novi. Izdavaoci smještaja, ali i zaposleni u turist biroima još se “prilagođavaju” novim zakonskim propisima o prijavi boravka, no čini se da ni zakonska regulativa nije u potpunosti dotakla svaki segment prijave.

Čitateljka našeg portala priča nam da ne može da prijavi boravak jer nema List nepokretnosti o nekretnini koju posjeduje u Baošićima.
“Imam stan tamo, ali pošto je investitor u zatvoru, proći će sigurno godine dok se to ne sredi. Prilikom posljednjeg boravka u Baošićima pokušala sam da se prijavim, “lutajući” od policije do nekog “kontejnera” u Meljinama. Svugdje mi je rečeno da bez Lista nepokretnosti ne mogu da obavim prijavu. Takođe, nisam mogla da se prijavim ni kao turista i platim boravišnu taksu, jer su ponovo potrebni podaci o “stanovanju”, List nepokretnosti koji nemam”, priča naša gošća, pitajući šta da radi ?
V.d. direktorica TO HN Bojana Blagojević kategorična je u stavu da se prijava boravka ne može uraditi bez Lista nepokretnosti ukoliko gost posjeduje nekretninu, pojašnjavajući:
“Po automatizmu, stranac kada kupi nekretninu u Crnoj Gori, dobija ovdašnji matični broj po kojem se prijavljuje, bez obzira što ima matični broj države iz koje dolazi. Po tom matičnom mi ga moramo registrovati. Budući da gospođa nema List nepokretnosti, a ima nekretninu, nije turista i ne može plaćati boravišnu taksu. Zakon je takav i mi tu ne možemo ništa, jer bismo kršili Zakon”, kazala je Blagojevićka.
Budući da je riječ o specifičnoj situaciji, našoj gošći preostaje jedino mogućnost da nadležnim opštinskim institucijama traži prijavljivenje/rješavanje “spora” oko izdavanja Lista nepokretnosti, kako bi dobila možda neku vrstu potvrde i obavila prijavu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code