BAOŠIĆI: U PRIPREMAMA ZA NAJMASOVNIJU PUČKU FEŠTU

BAOŠIĆI: U PRIPREMAMA ZA NAJMASOVNIJU PUČKU FEŠTU

0
Podijeli

U prvu i najznačajniju pučku feštu na hercegnovskoj rivijeri u okviru ovogdišnjeg „Praznika mimoze” biće uloženo 9.000 eura, a sve pripreme privode se kraju.

Biće pripremljeno 1.300 kilograma ribe, koju će Baošićanke prigati na 12 vatri, 1.000 litara piva i isto toliko vina, koji će biti točeni na 4 punkta. Posjetiocima će biti podijeljeno i 400 kilograma italijanske mimoze.
Sjenku na pripreme za masovnu feštu na kojoj se očekuje oko 15.000 posjetilaca, bacaju radovi na kanalizacionom kolektoru.
Oragnizatori kažu da su uspjeli da se sa izvođačima dogovore, kako bi sve prepreke koje postoje u finaliziranju fešte bile prevaziđene, te da se učini ono što je jedino moguće u ovom trenutku.
Kompletno gradilište u Baošićima već u petak biće konzervirano. Mašine će se povući kako bi koliko toliko bilo oslobođeno šetalište – rekla je za Radio Jadran sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Vesna Samardžić.
Ovih dana se intenzivno radi na uređenju novske rivijere, čišćenju i popravci javne rasvjete, pa se oraganizatori nadaju da će sve i ovog puta proteći u najboljem redu. Kada je riječ o Đenovićima, gdje je uzurpiran i jedan dio obale, napravljeno je alternativno rješenje.
Povorka sa Gradskom muzikom Herceg Novog i Mjesnom muzikom Đenovića, mažoretkama, trombonjerima, kreće u 9 časova u subotu 7. februara, ispred Doma kulture u Kumboru  gdje će izvesti prigodan program, a domaćini će goste poslužiti pripremljenim specijalitetima. Nakon toga, povorka će se formirati u Đenovićima ispred crkve, umjesto ispred  Mjesne zajednice. Nakon toga slijedi defile do Baošića gdje je predviđeno da karavn stigne u 11 časova. Tu će biti, kao i svake godine, upriličen zabavni program u kome će nastupiti i klapa „Stari kapetan”.
U Sali Doma kulture biće organizovan press za sve novinare i prijem diplomatskog kora, a nakon 12 časova u Crvenom krstu, uz koktel, prisutne će zabavljati klapa „Castel Nuovo”.
Ni ove godine neće izostati izbor najbolje uređene vatre, mada još nije odlučeno ko će biti u žiriju niti koliko će nagrada biti dodjeljeno.
– Sponzori za nagrade su obezbjeđeni, ostalo je samo da naredne sedmice odlučimo hoće li biti 3 ili 4 nagrade, ali nećemo odustati od tog lijepog običaja, da izaberemo najbolje uređenu vatru – kazala je Samardžićka.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code