Barka “Kotor u slikama” najbolja kreacija Bokeljske noći 2018

Barka “Kotor u slikama” najbolja kreacija Bokeljske noći 2018

0
Podijeli

Pred više hiljada posjetilaca u Kotoru je sinoć priređena tradicionalna fešta Bokeljska noć. Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedrličarskog kluba “Lahor” najavili su defile 42 dekorisane barke, koje su se publici i žiriju predstavile u tri đira. Žiri, čiji je zadatak bio da proglasi najbolje, je radio u sastavu – predsjednica Vlasta Mandić i članovi Goran Moskov i Lana Bokan. Fond nagrada iznosio je 4.500,00 eura.

Prvo mjestio i nagrada od 1.500 eura pripala je barci pod nazivom “Kotor u slikama”. Drugo mjesto i 1.000 eura osvojila je “Mamula 2020”, dok je treću nagradu i 500 eura dobila barka “Eko Boka”.

Picerija i restoran

Šest specijalnih nagrada od po 250 eura dodijeljene su kreacijama: “Nema ljubavi bez bola”, “UNICEF grad djeteta”, “Prije do Marsa nego do obilaznice”, “Jadran junior” i “Zaštite nam mjesto i mi ćemo doć”.

Vaučere za večeru u Piceriji Galija u Tivtu, koja je jedan od sponzora Bokeljske noći osvojile su barke “Gratakač” i “Štrapadura”.

Program je vodio Dušan Davidović.

Nakon proglašenja najboljih, Kotorani i gosti su uživali u vatrometu sa mora i sa kopna.

Fešta se nastavila po trgovima u Starom gradu uz klapu Contra i pop rok grupe Nipplepeople i TBF na glavnom gradskom trgu. Na pjaci Svetog Luke nastupio je Justin’s Johnson, a na Pjaci od muzeja Little sisters. Na Pjaci od brašna za dobar štimung bio je zadužen Ansambl Toć, a kod Svetog Tripuna The grupa i Tri kvarta.

Legendarni Who see zagrijao je atmosferu na Pjaci od kina, Galioti na Pjaci od mlijeka, a bend Acustic Therapy na Pjaci od zatvora.

Ljubitelji klapske muzike uživali su uz klape Maris i Bisernice Boke kod crkve Blažene Ozane, Incanto i muzički sastav Škuribanda na Škaljarskoj pjaci. Organizator Bokeljske noći je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Partner je Javno komunalno preduzeće Kotor. Bokeljsku noć je pomoglo Ministarstvo kulture u Vladi Crne Gore.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code