BAROVIĆ: PRIHODI SA CRNOGORSKE OBALE BIĆE 6,3 MILIONA EURA

BAROVIĆ: PRIHODI SA CRNOGORSKE OBALE BIĆE 6,3 MILIONA EURA

133
0
Podijeli

Završetkom III faze radova na lokaciji Plagenti u dužini od 145 m, svečano je otvoreno šetalište u Dobroti, koje se proteklih 7 godina uređivalo fazno.

Investicijom vrijednom 900 hiljada eura, koju je obezbijedilo JP za upravljanje morskim dobrom, 700 m šetališta uređeno je parterno i hortikulturno, postavljene su nove kamene i betonske ploče, riva osvježena mediteranskim zelenilom, upotpunjena parkovskim mobilijarom i novom javnom rasvjetom. Na mjestima gdje je prostor “dozvoljavao” napravljena su i mjesta za parking.
Pomoćnik direktora u Morskom dobru, Dragan Marković, ističe da su se radovi odužili zbog problema sa izborom izvođača, kao i uklanjanja privremenih objekata. Ipak, novo šetalište u Dobroti sadašnjim izgledom može da posluži kao primjer uređenja promenada uz more i za ostale primorske opštine.
Crnogorska obala biće uređenija od ove godine, obećava direktor JP za upravljanje morskim dobrom, Rajko Barović. On je najavio još dvije ključne investicije do ljeta i nakon njega. Prije svega to je povezivanje pješačkom stazom naselja Risan i Perast sa izgradnjom javne rasvjete, što će koštati 800 hiljada eura. Biće raspisan i tender za novu plažu u Risnu, čija je predračunska vrijednost 750 hiljada eura. Kupalište će biti izgrađeno privatnim javnim partnerstvom.
Barović je najavio da će prihodi iz zone morskog dobra ove godine biti 6,3 miliona eura, što je više od rekordne prošle godine.
– Sve će biti vraćeno obali, a prihode dijelimo po pola sa svim primorskim opštinama – podsjetio je Barović. On je kazao i da će do 1.maja sve plaže biti spremne, a zakupcima poručio da se drže pravila i zakona. Pozvao je i inspekciju da obavlja svoj posao da bi bilo više reda u priobalju Crne Gore.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code