Baždar ministru Boškoviću: Iza Vas stoji povrijeđena sujeta Vladinog birokrate

Baždar ministru Boškoviću: Iza Vas stoji povrijeđena sujeta Vladinog birokrate

1477
4
Podijeli

bazdar press 010416Član Građanskog pokreta URA mr Milovan Baždar odreagovao je na odgovor  Ministasrtva prosvjete i tvrdnje da uvlaći đake OŠ Milan Vuković u političku priču. Baždar pita ministra Predraga Boškovića zašto je onda čekao kraj avgusta  za dodatana ispitivanja  ako se još u maju znalo  za negativan nalaz Građevinskog fakulteta. To je okarakterisao  ponašanjem  sujetnog Vladnog birokrate. Evo, Baždarevog odgovora:

– Nijesam izneneđen iskazanom sujetom ministra Boškovića, ali to je, baš kao i rječnik koji koristi njegov problem. Javnosti tj. roditeljima je, prije svega, jasno da je on nevješto izbjegao odgovor na ključno pitanje: Zašto je čekao do 31. avgusta sa izvođenjem dodatnog ispitivanja tj. bušenja radi svježih geoloških nalaza, ako je još u maju imao negativan nalaz Građevinskog fakulteta iz Podgorice? To je odlučio tek kada se pojavio drukčiji ekspertski nalaz prof. S. Ivanovića i njegovog kolege. Roditelji i javnost su dovedeni u nedoumicu šta je istina u vezi sa stanjem osnovne škole „Milan Vuković“.

Picerija i restoran

Ono što svi možemo vidjeti su brojne pukotine širine i do 10 mm i neka ulegnuća podnih površina. Prof. Ivanović Vas je javno, u „Pobjedi“ upozorio da ste ranije donijeli „ishitrenu bez dopunskih analiza“ odluku o zatvaranju škole. Takva odluka je proizvela negativne posljedice i opet je Vaša neodgovornost na vidjelu kakav god da bude novi nalaz. I u slučaju da se pokaže da je bila ispravna, trebalo je odmah dodatno ispitati i ne ostavljati prostor za sumnje roditelja, a iznalaziti druga prihvatljiva rješenja za pohađanje nastave 730 đaka.

Bez obzira kako ste poslije sastanka izvjestili medije o usvojenim zaključcima podsjećam Vas da je rečeno da će rezultati novih ispitivanja biti ključni za odluku o početku nastave u OŠ „M.Vuković“ i da će se to prezentovati na novom sastanku sa Savjetom roditelja za 15 dana. Ovakav stav je i bio predlog roditelja i potpuno je logičan jer roditelji s razlogom ne žele prihvatiti autobuski prevoz za đake u druge škole za sada. Ako ste ranije donijeli ishitrenu odluku, da li sada ponovo donosite ishitrenu odluku bez rezultata dodatnih novih ispitivanja pa tvrdite da će nastava sigurno početi 19. septembara vjerovatno u školi koja je zvanično još uvijek nebezbjedna?

Gospodine Boškoviću, polemika između Vas i mene je potpuno nebitna djeci, roditeljima i javnosti. Istina, s razlogom upozoravam javno na Vašu neodgovornost jer ste javni funcioner, a to što Vam lični i profesionalni kodeks dopušta da svoje kritičare nazivate košmarnim osobama, govori puno o Vama. I javnost ne možete ubijediti da bilo ko drugi osim Vas koji ste proglasili objekat nebezbjednim shodno nalazima iz maja, promoviše ideju nebezbjednosti objekta. Štetne posljedice su već tu i trpjet će ih đaci i roditelji zbog kašnjenja nastave. Iza mojih riječi je motivacija roditelja čije dijete ide u ovu školu, a iza Vaših povrijeđena sujeta Vladinog birokrate -zakljujuče član URA-e, Milovan Baždar.

4 Komentari

  1. Kao prvo Ura nije gradjanski pokret vec politicka partija bez principa,cim su Novsku URU napustili celni i karakterni ljudi ,odmah ta mjesta nadopunise sa njima slicnim….,
    0    0
  2. Vrati mandat. Neces dobiti naklonost napadajuci Boskovica vec politicki kotektnim ponasanjem. Sve sto kazes prije toga nema nikakvu tezinu jer onda nisi nista bolji od onih koje kritikujes.
    0    0

Ostavite komentar

*

code