Baždar traži ostavku ministra Boškovića

Baždar traži ostavku ministra Boškovića

1577
6
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_licnosti_milovan_bazdarOko 730 đaka osnovne škole “Milan Vuković” u Herceg Novom se našlo u veoma nezavidnoj situaciji na početku školske godine, zahvaljujući neshvatljivoj neodgovornosti ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore. Đaci i njihovi roditelji nemaju nikakvu ozbiljnu informaciju o mogućem terminu početka nastave, niti o objektu u kojem će ista početi, navodi u saopštenju član Građanskog pokreta URA, Milovan Baždar.

“Tražimo od ministra Boškovića i ostalih odgovornih za ovu situaciju da podnesu ostavke na svoje funkcije. Takođe pozivamo rukovodstvo Opštine Herceg Novi da hitno zahtijeva bolje rješenje od čekanja koje predlaže ministar, pa ako treba i najam u nekom uslovnom objektu na teritoriji opštine Herceg Novi” – poručuje Baždar.

Picerija i restoran

Problem je nastao sa izvještajem državne komisije iz maja ove godine, po kojem je škola, nakon stavljanja dječijeg vrtića u blizini van funkcije, proglašena nebezbjednom i neuslovnom.

“Razlozi su pored nestabilnog terena (uslovno stabilan) i loše izvedene drenaže i potporni zidovi, što povećava rizik od štetnih efekata atmosferskih i podzemnih voda. Posljednja geološka istraživanja su urađena daleke 1987. godine i svaki građevinac bi, naravno, odmah zatražio nove bušotine i nalaze. Umjesto toga ministar Bošković ne preduzima ništa, izuzev nebuloznog planiranja prevoza đaka (objektivno neostvarivog u hercegnovskim uslovima) u druge škole u opštini”.

 

On je podsjetio da je Opština Herceg Novi je iz svog budžeta odvojila 80.000 eura za hitno rješavanje novog privremenog prostora za dječiji vrtić i ponudila predloge i sredstva za najam u zamjenskim objektima (zgrada bivšeg “Prvoborca”, zgrada u Zelenici i u Starom gradu). Ministarstvo sve odbija i tek 31. avgusta, nakon uvida u novi nalaz vještaka, urađen na zahtjev Opštine, daje nalog za izvođenje bušotina i geološkog ispitivanja tla.

 

“Na sastanku ministra Boškovića i potpredsjednika Vlade sa članovima Savjeta roditelja 31.avgusta, isti predlažu roditeljima da biraju između opcije da se đaci autobusima prevoze u druge škole ili da se čeka nove geološke nalaze i odluku o daljnjim koracima.(sanacioni ili rekonstruktivni radovi). Po drugoj opciji, tek nakon završetka radova bi djeca išla u svoju školu. Kada bi to moglo biti nema odgovora. Usvojen je zaključak da se za 15 dana ponovo održi sastanak i odluči kako dalje. Na pitanje roditelja zbog čega nisu tokom ljeta izvršili geološke analize i izradili odgovarajuću projektnu dokumentaciju i reviziju iste, Bošković i Petar Ivanović nemaju odgovor. Pravdaju se činjenicom da su oni ekonomisti, a ne eksperti građevine”, navodi se dalje u saopštenju.

 

U slučaju da nalazi budu zahtjevali šipovanje, nadležno Ministarstvo održivog razvoja i turizma mora izdati urbanističko tehničke uslove za izradu projekta, potom reviziju istoga i Rješenje o rekonstrukciji. Jasno je da taj posao sa izvođenjem radova može potrajati mjesecima, zaključuje se u saopštenju, člana Građanskog pokreta URA, Milovana Baždara.

 

 

6 Komentari

 1. Ođe svi traže samo mandat,a za drugo ih nije briga,pa je li to moguće da smo toliko licemjerni i da svi radimo samo za partiju?Ovako sramote i bruče ovoga čovjeka ko da je jedini takav.Otrijeznite se malo, Sitni …..,providno je.
  0  0
 2. E moja URA, na koga ste vi spali. Čovjek sa mandatom PZP saopštava i trazi nešto u vaše ime. Dajte ljudi, recite tom liku da vrati mandat jer je to politički korektno. Ako to ne uradi i ostane sa vama, onda je i URA politički nekorektna!
  0  0
 3. Ko je ovaj da traži smijenu ministra pa makar taj ministar bio član dps-a? Ovaj lik je izdavao građevinske dozvole mimo svih zakona i planova a sada drži slovo o poštenju….. Ili doživotna zabrana bavljenja javnim poslovima!! Na izborima malograđanska partija preletača u Herceg Novom će uzeti između 100 do 150 glasova. Molim radio jadran da organizuje nagradnu igru zanimljivi su do bola
  0  0
 4. Pa gospodine Baždar, svi ovi navodi vaši su veoma politički iskrivljeni. Kao roditelj djece koja idu u ovu pomenutu školu, nemogu da vjerujem da i ovo pokušavate da iskoristite za vaše nove političke poene u novoj partiji. Da budemo i realni mijenjate ih žestoko, vaši apetiti su nenadmasni! Vjerovatno zbog neuspeha u vladajućoj eliti prošlog vremena, kada ste kao i čovjek sa funkcije namještali prijateljima da se neke urbanističke parcele zaobiđu od vašeg pokušaja kategorizacije urbanistikčih zona. U vama se vidi samo jedan očajan domaćin, koji se pokušava uhvatiti za slamku spasa. Roditelji znaju šta je bilo na savjetu roditelja, i uzaludno vam je ovo slovo koje ste pokušali iskriviti. A zna vas i cijeli grad, uzalud vam trud i muka!
  0  0
 5. Jadna URA kad je jednom tako “KOMPLIKOVANOM” i “ISKOMPROMITOVANOM” politickom amateru dozvolila da u njeno ime zahtjeva ostavke. Da je neki “KRUSO” (roditelj koji ima djecu u Milan Vukovic skoli i koji gaji mrkvu i krtolu(krompir) u Krusevicama) podnio zahtjev za smjenu ministra, ja bi ga objerucke podrzao. Ovako dok “NECASNI” trazi ostavku “NECASNOG” bilo bi primitivno podrzati takav predlog. Ujedno se nadam da clan Gradjanskog Odbora URA sa ovim “HEROJSKIM POZIVOM NA LINC” nece naglo preskociti hijerarhijske “SKALE” u novoj partiji, kao sto je do sada navikao i ugnijezditi se u rukovodece gnijezdo te iste partije, jer u protivnom URA bi pokazala da nije imuna na “BALVAN REVOLUCIJU”.
  0  0

Ostavite komentar

*

code