Bazen Jadran pjeni punih 5 godina

Bazen Jadran pjeni punih 5 godina

1458
5
Podijeli

Utakmicom seniorskih vaterpolo reprezentacija Crne Gore i Španije, na današnji dan, prije 5 godina, svečano je otvoren renovirani hram vaterpola na Škveru – bazen Jadran. Čast da otvore bazen bacanjem lopte u vaterpolo teren imali su tada aktuelni premijer, Igor Lukšić i proslavljeni prvotimac i reprezentativac, a sada trener Jadrana Carine i selektror reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković.

Od tada bazen radi punom parom, u prosijeku 180 dana godišnje, tačnije od prvih lijepih dana u aprilu do konca oktobra. Svakodnevno se organizuju trenažne i takmičarske aktivnosti plivača i vaterpolista PVK Jadran, kao i svih nacionalnih vaterpolo selekcija. Bazen je bio i domaćin drugim manifestacijama, te se na Škveru tradicionalno svake godine održava otvaranje dječijeg Karnevala, kao i sportsko rekreativno turistička manifestacija Jadranske Igre.

Picerija i restoran

PVK Jadran je za pet godina privukao mnoge domaće i inostrane ekipe, koje su na bazenu obavljali pripreme. Tako je ovdje bilo 19 reprezentacija sa 6 kontinenata i to: Australija, Brazil, Crna Gora, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Italija, Japan, Kanada, Kazahstan, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Rusija, USA, Srbija i Španija. Neke od njih i sa više selekcija i više puta.

Pored posjeta nacionalnih timova, bazen bilježi posjetu od 68 klubova iz 24 države i to: Australije, Brazila, Crne Gore, Egipta, Francuske, Finske, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Južne Afrike, Kazahstana, Kine, Mađarske, Malte, Njemačke, Novog Zelanda, Rusije, Rumunije, Srbije, Švajcarske, švedske Turske i Sjedninjenih Američkih Država. Tim povodom na glavnoj kapiji bazena, za današnji jubilej, postavljena je velika tabla sa popisom svih reprezentacija i klubova koje su posjetile bazen, koja već prvog dana plijeni pažnju velikog broja domaćih i furešta.
Bazen su posjetila i mnoga velika imena svjetskog vaterpola, a neki od nih su zabilježili utiske u posebnoj knjizi. Izdvajamo neke:

Selektor Brazila, Ratko Rudić:

“Jedan od najljepših vaterpolo bazena na Svijetu, „hram“ vaterpola i bazen koji će stvoriti nove šampione.
Klub i grad mogu se ponositi ovim prekrasnim objektom. Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku sa reprezentacijom Brazila odigrati utakmicu na ovom prekrasnom bazenu“.

Vaterpolo reprezentacija Canade:

“Bazen je apsolutno izvanredan, svi uslovi su bili vrhunski i osećali smo se kao kod kuće. Osoblje bazena izvanredno i uvek na usluzi. Jadran nam je izašao u susret na svim nivoima i prezadovoljni smo. Jedan od najboljih boravka i priprema koji smo imali i jedva čekamo da se vratimo“.

Trener City beach water polo club Pert
Glenn Ruscon

“U ime „City beach „ vaterpolo kluba iz Perta – Zapadna Australija, bilo nam je zadovoljstvo da posjetimo vaš klub i bazen. Organizacija i mogućnosti koje su nam ovdje omogućene bile su odlične. Vaši igrači su jaki, disciplinovani i borbeni, odlični domaćini i ambasadori vašeg kluba u i van bazena. Biće nam pravo zadovoljstvo da ugostimo vaš klub i na taj način se zahvalimo na gostoprimstvu“.

Selektor Njemačke, Nebojša Novoselac:

“Po planu i programu u pripremi za evropsko prvenstvo u Budimpešti, predvidjeli smo da se pripremamo u Herceg Novom zajedno sa reprezentacijom Crne Gore.
Nakon 11 dana provedenih ovdje, na ovom prelijepom bazenu, divnom ambijentu i srdačnom gostoprimstvu naših domaćina, možemo da zaključimo samo jedno da je to bio „pun pogodak“.
Uprava kluba, a prvenstveno g-din Miloš Mračević, učinili su sve da se osjećamo prijatno kao kod svoje kuće.
Svom snagom trudićemo se da naše lijepe utiske prenesemo i drugim klubovima i reprezentacijama u Nemačkoj. Veliko hvala, velikom klubu i prijateljima“.

5 Komentari

 1. Za te pare koliko je kostao ovaj, Novi je mogao imati zatvoreni olimpijski bazen kod Titove vile u Igalu i lijepo sredjen stari skverski bazen za novsku djecu!
  Domacinski !!!

  6
  3
 2. Naša omladina i djeca sto treniraju i osvajaju u tom bazenu oni nisu gradjani oni su vanzemaljci 😂😂😂 oni su sa neba pali. Dajte djecu svoju dolje na Skver pa vidjecete koliko znaci da svaki dan treniraju po dva puta pogotovo ljeti a ne da ih proguta ulica i droga koje ima nikad više. Cijelom svijetu valja i dolaze samo nama ne valja e tu smo gdje jesmo samo zbog naše šuplje glave.

  5
  1
 3. Jadranov bazen, ni gradski ni opstinski, a Jadran srecom samo svoj i svjetskog ranga. Po obicaju, dusmani i zavidan svijet uvijek pokusavaju da umanje i snagu momka i ljepotu djevojke-tako vazi i za Jadran. Vise bi ga ljubili da propada i nestaje kao Primorac i Budva. ponosan sam Novljanin kad me po Jadranu poznaju u svijetu!

  9
  3

Ostavite komentar

*

code