Bazen Jadran pjeni punih 5 godina

Bazen Jadran pjeni punih 5 godina

5
Podijeli

Utakmicom seniorskih vaterpolo reprezentacija Crne Gore i Španije, na današnji dan, prije 5 godina, svečano je otvoren renovirani hram vaterpola na Škveru – bazen Jadran. Čast da otvore bazen bacanjem lopte u vaterpolo teren imali su tada aktuelni premijer, Igor Lukšić i proslavljeni prvotimac i reprezentativac, a sada trener Jadrana Carine i selektror reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković.

Od tada bazen radi punom parom, u prosijeku 180 dana godišnje, tačnije od prvih lijepih dana u aprilu do konca oktobra. Svakodnevno se organizuju trenažne i takmičarske aktivnosti plivača i vaterpolista PVK Jadran, kao i svih nacionalnih vaterpolo selekcija. Bazen je bio i domaćin drugim manifestacijama, te se na Škveru tradicionalno svake godine održava otvaranje dječijeg Karnevala, kao i sportsko rekreativno turistička manifestacija Jadranske Igre.

Picerija i restoran

PVK Jadran je za pet godina privukao mnoge domaće i inostrane ekipe, koje su na bazenu obavljali pripreme. Tako je ovdje bilo 19 reprezentacija sa 6 kontinenata i to: Australija, Brazil, Crna Gora, Francuska, Grčka, Gruzija, Holandija, Hrvatska, Italija, Japan, Kanada, Kazahstan, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Rusija, USA, Srbija i Španija. Neke od njih i sa više selekcija i više puta.

Pored posjeta nacionalnih timova, bazen bilježi posjetu od 68 klubova iz 24 države i to: Australije, Brazila, Crne Gore, Egipta, Francuske, Finske, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Južne Afrike, Kazahstana, Kine, Mađarske, Malte, Njemačke, Novog Zelanda, Rusije, Rumunije, Srbije, Švajcarske, švedske Turske i Sjedninjenih Američkih Država. Tim povodom na glavnoj kapiji bazena, za današnji jubilej, postavljena je velika tabla sa popisom svih reprezentacija i klubova koje su posjetile bazen, koja već prvog dana plijeni pažnju velikog broja domaćih i furešta.
Bazen su posjetila i mnoga velika imena svjetskog vaterpola, a neki od nih su zabilježili utiske u posebnoj knjizi. Izdvajamo neke:

Selektor Brazila, Ratko Rudić:

“Jedan od najljepših vaterpolo bazena na Svijetu, „hram“ vaterpola i bazen koji će stvoriti nove šampione.
Klub i grad mogu se ponositi ovim prekrasnim objektom. Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku sa reprezentacijom Brazila odigrati utakmicu na ovom prekrasnom bazenu“.

Vaterpolo reprezentacija Canade:

“Bazen je apsolutno izvanredan, svi uslovi su bili vrhunski i osećali smo se kao kod kuće. Osoblje bazena izvanredno i uvek na usluzi. Jadran nam je izašao u susret na svim nivoima i prezadovoljni smo. Jedan od najboljih boravka i priprema koji smo imali i jedva čekamo da se vratimo“.

Trener City beach water polo club Pert
Glenn Ruscon

“U ime „City beach „ vaterpolo kluba iz Perta – Zapadna Australija, bilo nam je zadovoljstvo da posjetimo vaš klub i bazen. Organizacija i mogućnosti koje su nam ovdje omogućene bile su odlične. Vaši igrači su jaki, disciplinovani i borbeni, odlični domaćini i ambasadori vašeg kluba u i van bazena. Biće nam pravo zadovoljstvo da ugostimo vaš klub i na taj način se zahvalimo na gostoprimstvu“.

Selektor Njemačke, Nebojša Novoselac:

“Po planu i programu u pripremi za evropsko prvenstvo u Budimpešti, predvidjeli smo da se pripremamo u Herceg Novom zajedno sa reprezentacijom Crne Gore.
Nakon 11 dana provedenih ovdje, na ovom prelijepom bazenu, divnom ambijentu i srdačnom gostoprimstvu naših domaćina, možemo da zaključimo samo jedno da je to bio „pun pogodak“.
Uprava kluba, a prvenstveno g-din Miloš Mračević, učinili su sve da se osjećamo prijatno kao kod svoje kuće.
Svom snagom trudićemo se da naše lijepe utiske prenesemo i drugim klubovima i reprezentacijama u Nemačkoj. Veliko hvala, velikom klubu i prijateljima“.

5 Komentari

 1. Za te pare koliko je kostao ovaj, Novi je mogao imati zatvoreni olimpijski bazen kod Titove vile u Igalu i lijepo sredjen stari skverski bazen za novsku djecu!
  Domacinski !!!

  6
  3
 2. Naša omladina i djeca sto treniraju i osvajaju u tom bazenu oni nisu gradjani oni su vanzemaljci ??? oni su sa neba pali. Dajte djecu svoju dolje na Skver pa vidjecete koliko znaci da svaki dan treniraju po dva puta pogotovo ljeti a ne da ih proguta ulica i droga koje ima nikad više. Cijelom svijetu valja i dolaze samo nama ne valja e tu smo gdje jesmo samo zbog naše šuplje glave.

  6
  1
 3. Jadranov bazen, ni gradski ni opstinski, a Jadran srecom samo svoj i svjetskog ranga. Po obicaju, dusmani i zavidan svijet uvijek pokusavaju da umanje i snagu momka i ljepotu djevojke-tako vazi i za Jadran. Vise bi ga ljubili da propada i nestaje kao Primorac i Budva. ponosan sam Novljanin kad me po Jadranu poznaju u svijetu!

  9
  3

Ostavite komentar

*

code