Bazen “Jadran” pozornica XI međunarodnog dječijeg karnevala: Princeza Anica, Mali kapo preuzeo...

Bazen “Jadran” pozornica XI međunarodnog dječijeg karnevala: Princeza Anica, Mali kapo preuzeo ključeve grada…

2
Podijeli

Uz fanfare, vatromet, primopredaju ključeva, nastupe grupa, izbor princeze, na bazenu Jadran večeras su se okupili mali karnevalisti Novog i regiona na XI međunarodnom dječijem karnevalu.

Foto: Milan Dobrilović

Podizanjem zastave na Sat kulu juče je počela četvorodnevna dječija svetkovina koja će trajati 4 dana. Večeras je zvanično otvaranje proteklo, uz „strogi“ nadzor Malog kapa karnevla, Aleksandra i novokrunisanu princezu Anicu.

Picerija i restoran

Na otvaranju su tradicionalno prvi nastupili  najmlađi sugrađani, njih 20 iz vrtića Naša radost sa Tople, uz veselu numeru Andro Vera u izvođenju Nike Purić.

Foto: Milan Dobrilović

Potom je bazen postao vodena pozornica. Zaplesale su u vodi članice Kluba za sinhrono plivanje Novi Beograd. Kombinacija gimnastike, baleta, ritmike, plivanja i akrobatike prvi put su viđeni na novskom dječijem karnevalu.

Potom je prošlogodišnja princeza karnevala Asja Radojević, uz fanfare predala krunu petogodišnjoj Anici Krsmanović, koja je postala princeza Jedanaestog međunarodnog dječjeg karnevala!

Obavljena je i primopredaja ključeva grada, koje je malom kapu Aleksandu Pavlićeviću predao sekretar za kulturu Opštine Herceg Novi, Radovan Bulajić.

Foto: Milan Dobrilović

– Svečano se zaklinjem da će naš grad biti najšareniji i najveseliji dok traje ovaj karneval. Vidimo se sjutra u karnevalskoj povorci! Obavezno svi dođite. Maskirani, nasmijani i veseli. Nastavite s programom – poručio je Mali kapo.

Uslijedila je koreografija Kulturno sportskog centra Diano, koji se upravo  vratio s plesnog takmičenja svjetskog nivoa iz Poreča sa čak tri medalje.

Izveli su koreografiju Dimnjačari koja je dobila srebrnu medalju na World Dance Mastersu.

Stari znalci, Modni studio Gazeli iz Makedonije iz Radoviša, pojavio se  sa maskama koje su pobrale nagrade gdje god su se pojavile. Publika je vidjela i čula Bokeške tamburine, bubnjarsku grupu učenika osnovnih muzičkih škola i profesora sigurne, čvrste ruke i nepogrješivog sluha – Olivera Nedovića. Predstavila se i gošća iz Doboja, članica Muzičkog kluba „Isidor Bajić“, Sara Tešić.  Sve je završeno velikim vatrometom.

Foto: Milan Dobrilović

Program ovogodišnjeg karnevala nastavlja se sjutra u 18 sati, sa glavnog gradskog trga ispod Sat kule kada će  krenuti velika međunarodna dječja karnevalska povorka, predvođena Kapom  karnevala, princezom karnevala i počasnim gostima.

Svih 40  karnevalskih grupa predstaviće se prvo na Trgu Nikole Đurkovića, zatim kod terase Gradske kafane, a potom i na glavnoj sceni na trgu kod Opštine.

Nakon karnevalske povorke, u 20 sati na Trgu Maršala Tita, ispred zgrade Opštine, počinje maskenbal i velika dječija žurka. I naravno, Ledeni Ledo sat.

U nedjelju, u 9 sati, organizovan je izlet trajektom po zalivu za sve učesnike karnevala.

Organizator svetkovine je NVO Omladinski centar Herceg Novi. Generalni pokrovitelj karnevala je Opština Herceg Novi. Suorganizator Herceg Fest. Zlatni sponzor – Marketinška agencija Sfera Art. Prijatelji karnevala su: Samostalna zanatska radnja TIM, Pomorski saobraćaj, Institut Doktor Simo Milošević Igalo, Blu Line, Carine, Hotel Lighthouse, Kulturno sportski centar Diano, Gradska kafana, Plivački vaterpolo klub Jadran.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code