“Belavista ars” do kraja septembra

“Belavista ars” do kraja septembra

987
3
Podijeli

belavista-ars-1009162Trg Belavista i dobar dio Starog grada Herceg Novog ovog i svakog narednog vikenda u septembru biće ispunjeni događajima u okviru manifestacije “Belavista ars”. Male Novljane sinoć je oduševila radionica za djecu uzrasta od 5 do 10 godina, pod nazivom “Plesni teatar”, koju je vodio Aleksandar  Dejanović, kao dio projekta “San ljetnje noći – upoznajte Šekspira”. Radionica je priređena u plesnom studiju I, u Omladinskom kulturnom centa. Danas je na programu likovna radionica za djecu uzrasta od 6 do 15 godina, pod nazivom “Strip – kako nacrtati priču”. Radionicu, koja je takođe dio projekta “San ljetnje noći – upoznajte Šekspira”, biće priređena na Trgu Belavista od 18 do 19:30h. U slučaju lošeg vremena biće premještena u salu MZ Hercge Novi.

Sljedećeg petka Novljane, na Belavisti, očekuje veče filma: klasici crno bijele ere, za djecu i odrasle Čarlija Čaplina i Bastera Kitona. Početak je u 19:30 h, dok je u subotu 17. septembra na programu još jedna radionica za djecu, na Trgu Belavista od 17:30 do 19h: “Maske, likovni teatar” koju vodi Senka Domović-Bulut. Ova radionica je takođe dio projekta “San ljetnje noći – upoznajte Šekspira”.

Picerija i restoran

U petak 23. septembra još jedno veče filma: klasici crno bijele ere, za djecu i odrasle Bastera Kitona i Frica Langa, takođe na Trgu Belavista, a početak je u 19:30. Za subotu 24. septembar najavljeno je veče evergrin i klasične muzike u 20h.

Manifestacija “Belavista srs” završava u četvrtak 29. septembra pozorišnom predstavom “San ljetnje noći – upoznajte Šekspira”, a riječ je o adaptaciji čuvene Šekspirove komedije za djecu i odrasle. Autori adaptacije su Dejan Đonović i Slađana Vujović, režiju potpisuje  Novljanka Slađana  Vujović, koja je osmislila manifestaciju Belavista ars. Lokacija i vrijeme odigravanja predstave će biti naknadno objavljeni u zavisnosti od vemenskih uslova.

3 Komentari

  1. Novljanko ,samo su umorni,za kulturu treba visak energije.Ona je nadgradnja,prvo carstvo nuznosti pa carstvo slobode.Ja ih ne bih kudio samo bih se zabrinuo ,sto ih nema.Zasto,vole oni sve ovo ali……Kad budemo veseli ,pjevat cemo,ali sad ako pjevamo ko ce breme da nam nosi a veliko je.Trebamo se probuditi a budni cemo sve vidjeti i moci.Ako covjek vidi ne treba mu Belavista ima dobar i bistar pogled!
    0    0
  2. Izgleda da Novi ne zaslužuje ništa!Stalno se kukalo kako se ništa ne događa u Gradu,a sad kad ima toliko manifestacija i događanja većina sjedi doma, bistri politiku i razmišlja šta će sjutra da kritikuje!Fjakavi nepokretni i nekulturni moji sugrađani!
    0    0

Ostavite komentar

*

code