Belavista Art: Oživljavanje Starog grada kroz umjetnost

Belavista Art: Oživljavanje Starog grada kroz umjetnost

914
5
Podijeli
 

belavista 9Na trgu Belavista u Starom gradu večeras će biti održan  prvi u nizu umjetničkih programa koje Mjesna zajednica Stari grad ovog ljeta poklanja građanima i gostima Herceg Novog. Biće to pozdrav Danu državnosti, a izvođači su učenici i profesori Muzičke škole Herceg Novi. Program počinje u 21 h i trajaće oko 45min.

Svi programi će se odvijati pod nazivom ’Belavista art 2016’, a cilj  projekta je oživljavanje Starog grada, kao prirodne pozornice za stvaranje umjetnosti i uživanje u njoj.

Planirani su programi za sve genracije. U njima će učestvovati veliki broj novskih stvaralaca, a biće zastupljene muzička, scenska, likovna, dramska i filmska  umjetnost kao i književnost. Iz MZ najavljuju uzbudljivo kulturno ljeto na Belavisti, sa dešavanjima koja do sada u tom dijelu grada nijesu viđena.

Inicijativa za ovaj projekat je potekla od predsjednice Mjesne zajednice Stari Grad, Jasmine Vuković, pa je organizator ovih dešavaja Mjesna zajednica Stari grad.

5 Komentari

  1. Program je bio fantastican. Djeca divno pjevalam Jovana prelijepe crnogorske pjesme odabrala. Svaka cast na aktivnosti Muzicke skole i Mjesne zajednice. Sve pohvale…

  2. Pivo niksicko 0,25 2e na belavistu, nema drugo. Na arhiv crogorska zastava na crkvu trobojka sa 4s. Dan drzavnosti. Ozvucenje gola mikrofonija. Crkva postala turisticki objekat, ljudi ulaze slikavaju itd… u jednom trenutku sam se zapito dje sam ja ovo…

  3. Bravo, napokon nesto novski a ne popovski. Treba i vece klapske muzike, zvati goste iz Dubrovnika, Tivta i Kotora.

  4. Po sadrzaju sve pohvale!Pravo Noljanski bez vasarista u skladu sa nasim nacinom zivota.P.S. kad bi mogli da vratite stari sjaj Belaviste bez ogradivanja Ja nepotrebnih i ruzih stvari.Bravo samo naprijed!

  5. bravo. ovako treba da se radi, a ne samo folklor i mazoretke.
    pogledajte tivat i njihovo kulturno ljeto, kotor, budvu – samo herceg novi, mimo ovog dogadjaja, izigrava seosku olimpijadu, govoreci o programima turisticke organiyacije.

Ostavite komentar

*

code