BELJAKOV DO 15.JUNA MORA DA UKLONI SKELE SA FORTE MARA

BELJAKOV DO 15.JUNA MORA DA UKLONI SKELE SA FORTE MARA

99
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Dvije skele koje mjesecima narušavaju vizure Starog grada Herceg Novog i blokiraju ulaz u tvrđavu Forte Mare, treba da budu uklonjene u junu. DOO “Slovenska alijansa”, kojoj je dozvola za postavljanje skele izdata u novemebru prošle godine treba da do 15. juna ukloni čelične montažne platforme – građevinske skele na lokaciji kod tvrđave Forte Mare, kazao je Radiju Jadran načelnik Komunalne poliicje Zoran Bijelić.

JUK Herceg Fest proteklih dana pokušava da upriliči Forte Mare za posjetioce i za filmske programe, ali ozbiljne probleme pravi im građevinska konstrukcija sa zapadne i sjeverne strane tvrđave koju je postavio investitor Aleksandar Beljakov.
Vd direktor JUK HF Stevan Korivica kazao nam je nedavno da uprkos molbama, zahtjevima pa čak i nekim rješenjima, ništa nisu mogli da učine. On je očekivao da nadležni reaguju kako bi Forte Mare bila u funkciji za posjetioce i planirane obimne programe već naredne sedmice.
Već više od godinu volat ispod kojeg se pored tvrđave Forte Mare sa glavne saobraćajnice silazi na Šetalište Pet Danica, zabarikadiran je gvozdenom konstrukcijom i tendom. Most i ulaz u tvrđavu i nekadašnju diskoteku “Fuzija”, “zarobljen” je takođe sličnom konstrukcijom i daskama. Prelaz preko kamenog mosta praktično je nemoguć. Takođe, u bivšem domu JNA, zgradi preko puta Muzičke škole, ruski investitor izvodi građevinske radove. Aleksandru Beljakovu je građevinska dozvola izdata krajem 2014. godine, a on nam je u janurau kazao da će to mjesto pretvoriti u hotel sa 4 zvjezdice, u kojem će biti 16 soba, kao i da će čitav posao završiti u maju.
Tvrđava Forte Mare ili morska tvrđava građena je u periodu između 14-17. vijeka, restaurirana 1833. godine, a od 1952. godine adaptirana je u ljetnji bioskop. Tvrđava je građena na čvrstim stijenama, nad samim šetalištem, a u zidinama postoje vrata – prolaz od morske obale do vrha kule.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code