BEOGRADSKI “MILENIJUM” OD 15. DECEMBRA NA GRADILIŠTIMA ZA KOLEKTOR U NOVOM

BEOGRADSKI “MILENIJUM” OD 15. DECEMBRA NA GRADILIŠTIMA ZA KOLEKTOR U NOVOM

159
0
Podijeli

Nadzorna kompanija “Dahlem” u projektu izgradnje kanalizacionog kolektora u Herceg Novom danas je turskoj firmi Ćeltikćoglu, i zvanično dozvolila uvođenje podizvođača.

Tako bi od 15. decembra sa 70 radnika i kompletnom sopstvenom mehanizacijom beogradski “Milenijum” krenuo u izgradnju još 6 pumpnih stanica.
Ovo je za Radio Jadran potvrdio izvršni direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture u opštini Herceg Novi, Milorad Velaš. Beograđani, nakon odobrenja “Dahlema” , treba da dostave kompletnu specifikaciju mašina, opreme i radnog osoblja, što ne bi trebalo da bude problem.
– Očekujemo da će se oni uključiti u posao u ovom mjesecu, a prvi zadatak biće na izgradnji novih pumpnih stanica. Dvije se već uveliko rade u Meljinama i Kumboru, a njihov zadatak će biti, gradnja još šest. Osim toga, u skladu sa mogućnostima, radiće i na kanalizacionom kolektoru na potezu od Kumbora do kraja Bijele – navodi Velaš.
Uvođenje podizvođača je svakako rezultat višemjesečnog “pritiska” na tursku kompaniju koja značajno kasni sa izgradnjom 33 km duge mreže i 13 pumpi u Herceg Novom. Obećanje menadžmenta je i bilo da će zato od sredine decembra ubrzati radove, uvođenjem podizvođača. “Milenijum” će , kako ističe Velaš, početi sa radom 15 decembra, a dan kasnije biće upriličen i sastanak sa njihovim predstavnicima kako bi se tačno utvrdila dinamika posla.
Na gradilištima je krajem prošlog mjeseca bilo uposleno oko 130 radnika, a saopšteno je da je neophodno da se pojačaju sa još ekipa i da radi efikasno bar 200 radnika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code