BESPLATAN POROĐAJ U MELJINAMA SAMO ZA OSIGURANICE IZ HERCEGNOVSKIH FIRMI

BESPLATAN POROĐAJ U MELJINAMA SAMO ZA OSIGURANICE IZ HERCEGNOVSKIH FIRMI

156
0
Podijeli

bolnica-meljine1Nijedan ugovor ne može obuhvatiti sve pojedinosti koje može iskreirati život, objašnjava direktor Opšte privatne bolnice Meljine, dr. Budimir Šegrt, situaciju u kojoj se našlo nekolko Novljanki. One su porođaj morale da plate oko 500 eura.

Uprkos novskoj ličnoj karti i ugovoru izmedju Fonda zdravstva i Bolnice, koji omogućava besplatan paket medicinskih usluga za domaće osiguranice, bilo je više slučajeva za koje im je u Fondu zdrvavstva sugerisano da iako su mještanke, nemaju pravo na besplatan porođaj, jer rade u firmama čije sjedište nije u Herceg Novom. U privatnoj bolnici moraju da znaju ko će tu uslugu da plati – precizan je dr.Šegrt, “Jer, porođaj nije hitan slučaj.“

Inače, u modernom porodilištu u Opštoj privatnoj bolnici u Meljinama dnevno se u prosjeku rađa po jedna beba. Za Novljanke je bilo veliko olakšanje kada je prije skoro devet godina pri tadašnjoj Vojnoj bolnici –  otvoreno porodilište.

Picerija i restoran

– Od kada je bolnica privatna – prava i obaveze pretočene su u precizan ugovor koji se mora poštovati – kazao je ovim povodom nedavno u Kotoru, ministr zdravlja dr. Miodrag Radunović. On je sugerisao svim porodiljama koje su iz svog džepa morale platiti porođaj da svu dokumentaciju dostave Fondu zdravstva, koji će preispitati svaki pojedinačan slučaj.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code