BETSA vikend na Orjenu, Vrmcu i Tivatskim solilima

BETSA vikend na Orjenu, Vrmcu i Tivatskim solilima

576
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

BETSA_logoIzlete na Orjen, Vrmac i Tivatska solila i promociju pješačkih staza urađenih u okviru IPA prekograničnog projekta “Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu (BETSA)”, biće organizovani ovog vikenda. Projekat finansira Evropska unija, a organizuje Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Opština Tivat i Eko Boka uz podršku planinarskog kluba “Subra” i Agencije za zaštitu i razvoj Orjena.

Izlet na Orjen planiran je za subotu. Učesnici će imati prilike da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim vrijednostima područja planine Orjen, kao i da uživaju u bojama jeseni kojima je Orjen prekriven. Mjesto okupljanja je Vrbanj, na krivini 1km od ruskog hotela, u 10 h.

Picerija i restoran

Za nedjelju, 13. novembar planiran je izlet na Vrmac. Pored upoznavanja prirodne i kulturne vrijednosti Vrmca, predviđena je posjeta tradicionalnoj stolivskoj manifestacji “Kostanjada”. Tog dana, uz degustaciju delicija od kestena, planirana je i posjeta tivatskim Solilima  i posmatranje ptica u tom prirodnom rezervatu. Mjesto okupljanja je u Gornjoj Lastvi, na prvom proširenju na ulazu u ovo selo, u 8.30 h.

Organizovani polazak za oba događaja je planiran iz Podgorice u 6:30 h, u subotu i nedjelju sa Trga Republike. Organizatori napominju da su mjesta ograničena, pa zainteresovani treba da prijave učešće preko mail adrese: marija.stanisic@czip.me ili telefona 020 272 051, najkasnije do petka, 11. novembra.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code